Mitt i Sollentuna

E4:an ska ledas om tillfällig­t vid Kista.

”Det är väldigt luftigt och öppet”

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

I förra veckan invigdes Tegelhagen­s skola med röd matta och besök från kommunens tjänstemän och lokalpolit­iker.

Ett 50-tal personer samlades på Tegelhagen­s skolgård för att officiellt inviga skolan med tal och klippa ett rött band.

Det var andra invigninge­n för skolan, som har tagit 3,5 år att bygga och kostat ungefär 250 miljoner kronor. Redan i januari invigdes skolan av eleverna.

Elevrådsre­presentant­en Kim Normark, 13, höll tal.

Kim och några av hennes vänner berättar att de gillar sin nya skola.

– Det är väldigt luftigt och öppet. Mycket bättre än paviljonge­rna vi har gått i, säger hon till Sollentuna­Direkt, och tillägger:

– Det finns en plats för alla i den här skolan. Det är närmare till skolkamrat­er som inte går i samma klass. Det är en väldigt härlig och positiv stämning, säger hon.

”Det är en speciell dag”

På Tegelhagen­s skola går närmare 630 elever och i förskolan ungefär 100. Samtliga elever fick inför invigninge­n lämna skolan – med anledning av reglerna om avstånd.

Tegelhagen­s skolans rektor Helena Åhman och förskolans rektor Johan Rosengren inledde invigninge­n med ett tal framför entrén.

– Det är en speciell dag, sa Helena Åhman, och fortsatte:

– Det viktiga med den här nya skolan har varit att skapa en plats för lärande ur ett långsiktig­t perspektiv.

Skolutveck­lare Ditte O’Connor instämmer.

– Det är en flexibel skola på många sätt. Personalen har varit med och bestämt hur det ska bli, och vi är nöjda, säger hon.

Flera representa­nter från kommunen deltog under eftermidda­gen. Bland annat Soley Aksöz Lithborn (M), Magnus Ramstrand (KD) och Thomas Ardenfors (M). Invigninge­n inleddes med tal och avslutades senare med en rundvisnin­g i skolan.

Det är väldigt luftigt och öppet. Mycket bättre än paviljonge­rna vi har gått i.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? GLADA. Rektor Helena Åhman och Kim Normark i skolans foajé. Huvudtrapp­an är utformad för sittplatse­r och så finns det pingisbord i salen.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK GLADA. Rektor Helena Åhman och Kim Normark i skolans foajé. Huvudtrapp­an är utformad för sittplatse­r och så finns det pingisbord i salen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden