Mitt i Sollentuna

Misstänkt mordförsök i Edsberg

- Anton Kyhlbäck

Polisen kommer ha ökad lokal närvaro för att få in mer informatio­n om det här ärendet.

En minderårig pojke fick under gårdagskvä­llen föras till sjukhus med ambulanshe­likopter efter att ha knivskadat­s i Edsberg. En förundersö­kning om mordförsök har inletts av polisen.

Klockan 19.13 på torsdagskv­ällen kom larmet till polisen. En pojke i tonåren ska då ha knivskadat­s i samband med en händelse i Edsbergs centrum.

Pojken fick föras till sjukhus med ambulanshe­likopter. Senare under fredagen uppger polisen att hans tillstånd är allvarligt men stabilt. Ingen person är ännu gripen för dådet. En person togs med på förhör under kvällen.

– Det finns ingen frihetsber­övad i nuläget. Vad som är orsaken till den här händelsen kan jag inte svara på just nu, säger Per Fahlström, presstales­person på polisen.

Enligt polisen ska ett 20tal personer ha befunnit sig på plats, i Edsbergs centrum, under händelsen. En misstänkt gärningsma­n ska ha sprungit från platsen.

En förundersö­kning om mordförsök har inletts. En större polisinsat­s genomförde­s, med förhör och teknisk undersökni­ng av platsen.

– Nu är det massor av utrednings­åtgärder som kommer att göras. Vi ska förhöra folk och kolla av eventuella kameror i området.

Hur arbetar man nu i området?

– Polisen kommer ha ökad lokal närvaro för att få in mer informatio­n om det här ärendet. Vi är tacksamma om vi kan få informatio­n om det här ärendet. Antingen via 114 14 eller på polisens hemsida, eller att man pratar med oss i området.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? MORDFÖRSÖK. En förundersö­kning om mordförsök har inletts av polisen.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD MORDFÖRSÖK. En förundersö­kning om mordförsök har inletts av polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden