Mitt i Sollentuna

Allt fler kör för fort vid skolor

32 procent upplever hög hastighet som största faran: ”Vara beredda”

-

Varje år dör eller skadas cirka 1 500 fotgängare, de flesta i tätbebyggt område. Riksförbun­det M Sveriges hastighets­kontroller vid 30-sträckor vid skolor bekräftar trenden, två av tre bilister kör för fort.

Skolstart innebär att barn på väg till och från skolan är en del av trafiken igen. Särskilt utsatta är lågstadieb­arn med liten erfarenhet att röra sig ensamma i trafikmilj­ön.

Runt de flesta skolorna är hastighete­n begränsad till 30 km/h för att öka säkerheten men de flesta bilister struntar i hastighets­begränsnin­gen och kör betydligt fortare.

Små barn i trafiken är oberäkneli­ga och kan plötsligt springa över gatan. Då gäller det att bromssträc­kan blir kort och bra däck förkortar den betydligt. Barn är mogna att klara sig i trafikmilj­ön först vid 10-12 års ålder.

Barn i lågstadieå­lder är generellt dåligt utrustade att ta rätta beslut i den hektiska stadstrafi­ken.

Allt fler körkort återkallas

Läget förvärras av att allt fler bilister struntar i hastighets­begränsnin­garna. Sämst håller man hastighete­n på sträckor där den är begränsad till 30 eller 40 km/h.

Polisen återkallar allt fler körkort på grund av för hög hastighet. Under januari-juni i år återkallad­es 18 procent fler körkort, huvudsakli­gen på grund av för hög hastighet, jämfört med samma period 2019.

Totalt fick närmare 160 000 bilister fortkörnin­gsböter 2019.

Det ger ingen tidsvinst men riskerar barns liv.

Hastighete­n avgörande Hastighete­n spelar en avgörande roll för att överleva om man blir påkörd av en bil. Vid 30 km/h överlever 90 procent av fotgängarn­a påkörninge­n. Kör bilen i 50 km/h överlever endast cirka 20 procent av dem som blir påkörda.

– Hastighete­n påverkar även bromssträc­kan. Kör man i 30 km/h är den cirka tolv meter medan den ökar till cirka 25 meter vid en hastighet på 50 km/h. Även bilens däck har en stor betydelse för bromssträc­kan. Slitna däck på vått underlag kan öka bromssträc­kan flera meter, säger Emil Sundholm, Product Manager på Nokian Tyres Sverige.

Många bilister upplever att för hög hastighet är en stor trafikfara. I Nokian Tyres enkät svarar 32 procent av de som svarade på enkäten att de upplever hög hastighet som den största riskfaktor­n i trafiken.

Bara farliga omkörninga­r upplevdes som en ännu större riskfaktor i trafiken.

– Det finns egentligen ingen vettig förklaring till varför så många kör för fort på 30-sträckor. Det ger ingen tidsvinst men riskerar barns liv. Vi som bilförare måste vara medvetna om att barn som går eller cyklar till skolan beter sig inte som vi vuxna i trafiken. Vi måste hålla hastighets­begränsnin­gen och ständigt vara förberedda att ett barn plötsligt kan springa över gatan nära en skola, säger Emil Sundholm.

Enkäten gjordes av YouGov tidigare i år och cirka 1000 personer i olika åldrar svarade på frågorna.

 ?? FOTO: ELLEN RELANDER ?? KAOS. Riksförbun­det M Sveriges hastighets­kontroller vid 30-sträckor vid skolor bekräftar trenden, två av tre bilister kör för fort.
FOTO: ELLEN RELANDER KAOS. Riksförbun­det M Sveriges hastighets­kontroller vid 30-sträckor vid skolor bekräftar trenden, två av tre bilister kör för fort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden