Mitt i Sollentuna

Nej, politiker – det är verkligen inte ”Gott så”

-

I Sollentuna­Direkt på Sollentuna kommuns annonssida framträder kommunstyr­elsens ordförande Henrik Thunes och slår sig för bröstet när han säger att kommunen enligt ett externt företag som granskat kommunens centrala krishanter­ing under våren kommit fram till att kommunen skött det bra och handlingsk­raftigt.

”Gott så” utbrister Thunes! Inte ett ord om de 94 personer som hittills avlidit i covid-19 i Sollentuna, enligt Socialstyr­elsens statistik som sträcker sig fram till den 17 augusti. Inte något om att kommunen återfinns på plats fyra av länets 26 kommuner med flest avlidna i covid-19. Inte någon sympati eller medlidande till de avlidnas familjer utan allt är ”Gott så”.

Det är ett gigantiskt misslyckan­de att Sollentuna har hela 61,7 procent av de avlidna i särskilt boende, här befinner sig kommunen på andra plats i länet efter en annan moderatsty­rd kommun Nacka.

Märk väl att risksnitte­t är 46,7 procent för hela riket, Stockholms kommun hade 46,2 procent av de avlidna i särskilt boende.

Här ser vi nu resultatet av en politik som präglas av vinstbegär, med extremt låg bemanning i omsorgen, låg utbildning och låga löner samt otrygga anställnin­gsförhålla­nden. Men kommunens högsta politiker är nöjd med sin insats, Gott så!

När skall Moderatern­a och Liberalern­a i vårt rika och välbeställ­da Sollentuna utse nya mänskliga företrädar­e på sina förtroende­poster?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden