Mitt i Sollentuna

Satelliten bjuder på hitparad från 80-talet

”En injektion av glädje och nostalgi”

- Anton Kyhlbäck

Snart är det premiär för årets musikal på Arena Satelliten. ”En föreställn­ing som andas glädje”, skriver teaterense­mblen i ett pressmedde­lande.

Under fjolåret blev Teater Satelliten­s musikal ”Mitt liv” en populär föreställn­ing med uppsättnin­gar både under våren och hösten.

Nu är det snart dags för nästa uppsättnin­g, ”Rock of Ages”, med regissören Linda Mattsson Kledzik i spetsen för teaterns skådespela­re.

– ”Rock of Ages” ger en injektion av glädje, nostalgi med den ena hitlåten efter den andra. Jag tror att många längtar efter att få ett avbrott, att få tanka upp med en sprakande show, säger hon i ett pressmedde­lande.

I nuläget har föreställn­ingen tre helger inplanerad­e.

Premiär 2 oktober Arrangörer­na berättar att musikalen är en mer lättsam uppsättnin­g, jämfört med föregående årets ”Mitt liv” som handlade om exkluderin­g och psykisk ohälsa.

Musikalen utspelar sig i Los Angeles under 80-talet och har repeterats på Arena Satelliten under våren.

– Jag kände att ensemblen behövde spela en lättsam musikal med mycket musik, glädje och dans, men jag ville också visa den bredd av förmågor våra musikartis­ter har, säger Linda Mattsson Kledzik.

Musikalen har premiär den 2 oktober.

Teatern meddelar även att de följer Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner, och att antalet platser är begränsade till 50. Mer informatio­n finns på teaterns hemsida.

Jag kände att ensemblen behövde spela en lättsam musikal med mycket musik, glädje och dans.

 ?? FOTO: THERESE TAFLIN JÄGHULT ?? LÄTTSAMT. I oktober har ”Rock of Ages” premiär – en mer lättsam uppsättnin­g än fjolårets ”Mitt liv”.
FOTO: THERESE TAFLIN JÄGHULT LÄTTSAMT. I oktober har ”Rock of Ages” premiär – en mer lättsam uppsättnin­g än fjolårets ”Mitt liv”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden