Mitt i Sollentuna

Lagkänslan förde hockeykill­arna till seger.

- Anton Kyhlbäck

Hallå där lagledare, Oskar Södergren. Ert hockeylag, SHC Team-07, vann Nordic Youth Trophy-turneringe­n för ett par veckor sedan.

Vad betyder vinsten?

– Det är jättekul för spelarna. Det är en klassisk turnering som många av de äldre lagen även deltagit i. Det är ett stort gäng där alla är från Sollentuna, som spelat tillsamman­s länge och som har kul. Det viktiga är att kämpa tillsamman­s, även om man vinner eller förlorar. Det stärker lagandan.

Vill du göra några hedersomnä­mnanden i laget?

– Egentligen hela laget. Det är inte nödvändigt­vis en enskild spelare eller målgörare som är viktigast. Alla spelar sin roll och är lika viktiga. Det är vad vi försöker trumma in, att det är en lagsport. Ingen nämnd, ingen glömd. Vi vann, så hela laget spelade bra.

Hur firades vinsten?

– Som det så ofta blir på vägen hem från cuper. Vi tog ett stopp på en amerikansk hamburgerr­estaurang. Men, säsongen har precis börjat, så nu åker vi hem till Vallen för att fortsätta träna inför nästa match.

Vad väntar härnäst?

– Vi spelar just nu tre till fyra matcher i veckan och är mitt i distriksmä­sterskapen. Vi går snart in i huvudserie­n, som pågår fram till mars, och då kommer vi ha två parallella lag eftersom vi är så många spelare.

Om du kortfattat ska beskriva lagets väg till vinst?

– Det här är ett gäng som tränar mycket och de har väldigt roligt under tiden. De är vänner sedan länge, kämpar för varandra och peppar. Det hela handlar om att spela som ett lag och skrattar tillsamman­s. Det är det som gör det här laget bra.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TRÄNARE. team-07.
Oskar Södergren, tränare för SHC
FOTO: PRIVAT TRÄNARE. team-07. Oskar Södergren, tränare för SHC
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden