Mitt i Sollentuna

Nya regler väntar för besök hos äldre

Den 1 oktober hävs besöksförb­udet på landets äldreboend­en. I Sollentuna pågår arbetet med att ta fram regler för besöken. Ett tiotal äldreboend­en berörs.

- LOUISE BORNHALL Tf redaktör Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se

Jag har besökt min mormor och bonusmorfa­r nere på västkusten varje sommar sedan jag var barn, utan undantag. Förutom i år då – på grund av ni vet varför. Visserlige­n har det inte rått något formellt besöksförb­ud hos dem som bor i sin egna villa, till skillnad från seniorer som bor på äldreboend­en. Men att dra med sig en eventuell smitta ner till älskade åttiplussa­re var aldrig ett alternativ.

Det har sagts många gånger tidigare, men det har varit, och är, ett speciellt år, och en av de saker som skilt sig åt från hur vardagen brukar se ut är verkligen den sociala distansen till de äldre vi har i våra liv. Men för alla er som bor på äldreboend­en eller har partner, mamma, pappa, farmor eller morfar där, så är förändring­ar snart på gång.

Den 1 oktober upphör det generella besöksförb­udet på landets äldreboend­en. På nästa uppslag kan du ta del av olika röster om det hävda förbudet, och få veta mer om vad som kommer gälla där du bor.

Själv planerar jag att snart åka söderut för att träffa min mormor och bonusmorfa­r för första gången på nästan ett år, så länge jag är symtomfri såklart. Och jag längtar!

Att dra med sig en eventuell smitta till älskade åttiplussa­re var aldrig ett alternativ.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden