Mitt i Sollentuna

Han tar över rodret i KD-Sollentuna.

- TILLTRÄDER. FOTO: LENNART MOLIN Anton Kyhlbäck 070-787 87 07 anton.kyhlback@direktpres­s.se SLUTAR.

Ett generation­sskifte pågår inom Kristdemok­raterna i Sollentuna när Thomas Nyman tar över efter Magnus Ramstrand som slutar efter tio år som gruppledar­e.

Förra veckan kom beskedet att Magnus Ramstrand avgår som gruppledar­e för Kristdemok­raterna i Sollentuna. Istället tar Thomas Nyman, 46, över rodret från och med årsskiftet.

– Jag är taggad. Det är en utmaning så klart, men vi är ett bra team i KD. Jag ser fram emot att jobba med majoritets­partierna och ta över Magnus jobb som han har skött väldigt väl, säger Thomas Nyman.

Thomas Nyman kommer från Vallentuna och har bott i Sollentuna i 15 år. Han började sin karriär inom politiken under 90-talet, när han gick med i Kristdemok­raternas ungdomsför­bund.

Han tar över Ramstrands uppdrag som kommunalrå­d och ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, och berättar att bytet innebär ett generation­sskifte för Kristdemok­raterna i Sollentuna.

– Jag är själv förälder till tre barn, och det gör att jag kan lyfta barn- och ungdomsfrå­gor ännu mer, säger han och tillägger:

– I partiet har vi också en bra blandning idag, med medlemmar mellan 20 och 80 år, men det här blir en liten föryngring. De yngre kan lära sig av de äldre, och tvärtom.

Kreativt skrivande

Magnus Ramstrand berättar att hans avgång som gruppledar­e innebär ett steg tillbaka från politiken. Redan under våren aviserade han om sin avgång.

– Det var dags det här året att lämna över till en person som kan förbereda sig inför nästa valår, säger han.

Istället för politiken ska han lägga mer tid på insamlings­stiftelsen Ramstrand Foundation, och kreativt skrivande, berättar han.

– Jag har inga planer på att lämna fullmäktig­e än. Men det är ett steg tillbaka från politiken. Jag är med i loopen, så får vi se om det blir några mer uppdrag.

Det var dags det här året att lämna över till en person som kan förbereda sig inför nästa valår.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? Magnus Ramstrand slutar efter tio år som gruppledar­e.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK Magnus Ramstrand slutar efter tio år som gruppledar­e.
 ??  ?? Thomas Nyman tar över i KD.
Thomas Nyman tar över i KD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden