Mitt i Sollentuna

Man knivskars när rånare slog till mot krog

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

Omid på Edsbergssa­longen vittnade nyligen om hur ungdomsgän­g och skadegörel­se skapar problem för företagarn­a i Edsbergs centrum. Bara ett par dagar efter att Mitt i Sollentuna talat med honom råkade Kenzo Sushi alldeles intill ännu värre ut.

Det var vid 21-tiden på fredagskvä­llen som tre män kom in på sushiresta­uranger i Edsbergs centrum. Två av dem var knivbeväpn­ade och uttalade hot för att komma över kontanter.

En i personalen fick ta emot ett djupt knivhugg i högra låret och två mindre, ett på handen och ett på axeln, innan rånarna gav sig av igen.

Ambulans till akuten

Han fördes med ambulans till akuten på Karolinska där hen fick sy. Läkaren sa att han inte skulle jobba på tre veckor, men bara efter några dagar var han tillbaka i den lilla sushikroge­n i Edsbergs centrum. På grund av corona har intäkterna varit skralare än vanligt och räkningarn­a och hyran måste betalas, berättar han.

Men allt är inte som vanligt. Förr stod dörren till sushin öppen, nu är den låst och personalen låser upp när de har konstatera­t att kunden ser pålitlig ut.

En annan nyhet är en stor skylt utanför som proklamera­r att några kontanter inte finns på restaurang­en.

 ?? FOTO: TOMAS STARK FOTO: TOMAS STARK ?? STÖTTANDE BLOMMOR. Kenzo Sushi är ett uppskattat inslag i centrum, som synes. Utanför ingången syns också glassplitt­er från porten intill som krossades under natten innan.
KONTANTFRI KROG. För att undvika att rånet upprepas har personalen på Kenzo Sushi i Edsbergs centrum satt upp en skylt som de hoppas ska hålla rånare borta.
FOTO: TOMAS STARK FOTO: TOMAS STARK STÖTTANDE BLOMMOR. Kenzo Sushi är ett uppskattat inslag i centrum, som synes. Utanför ingången syns också glassplitt­er från porten intill som krossades under natten innan. KONTANTFRI KROG. För att undvika att rånet upprepas har personalen på Kenzo Sushi i Edsbergs centrum satt upp en skylt som de hoppas ska hålla rånare borta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden