Mitt i Sollentuna

Ny humorbok med Anders Tegnell – som en kriminell

- Michael Toll michael.toll@mitti.se

Nu lanseras en ny bok med över 200 roliga bilder på kända människor – som du aldrig sett dem tidigare.

Hösten 2014 startade stockholma­ren Mikael Holmquist Instagramk­ontot ”Gunde Svan som indian” (som förra hösten bytte namn till ”Gunde Svan som ursprungsa­merikan”).

2017 gav han ut en vykortsbok med bilder från kontot. Och nu är det dags igen.

15 oktober kommer ett samlingsve­rk med över 200 bilder som har gjorts sedan instagramk­ontot startade.

Boken består av 17 tematiska kapitel. Bland annat ”kändisar och mat” (till exempel André Pops i kalops och Sven Bertil Taube i Aladåb), Kungafamil­jen (exempelvis ”Ulf Lundell som prinsessan Estelle”) – och ett helt eget kapitel tillägnat Anders Tegnell (bland annat ”Anders Tegnell – i underställ”).

Förutom bilderna har Mikael skrivit texter om hur idéerna till bildmanipu­lationerna kommit till. Trots att han gjort hundratals bilder och rim är det inte svårt att plocka ut en egen favorit.

–Ja, det är ”Lars von Trier byter batterier”. Till skillnad från många andra bilder är den här väldigt vardaglig, Lars von Trier byter ju säkert batterier ibland, samtidigt gillar jag det rimmet.

Hur många fler bilder har du i dig?

– Jag sa redan 2014 att det snart inte fanns mer och att idéerna började ta slut. Men jag har kört på i sex år till. Till exempel Anders Tegnell rimmar på 142 ord, så det går ju att mjölka ur ett tag till.

 ??  ??
 ??  ?? BILDRIMMAR­E. Mikael Holmquist har ett helt kapitel med Anders Tegnell-bilder. Bland annat ”Anders Tegnell som kriminell”.
BILDRIMMAR­E. Mikael Holmquist har ett helt kapitel med Anders Tegnell-bilder. Bland annat ”Anders Tegnell som kriminell”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden