Mitt i Sollentuna

Lokal koll med Bjurfors Sollentuna

- OLA ROSENDAHL FASTIGHETS­MÄKLARE/FRANCHISET­AGARE 072-995 00 11 ola.rosendahl@bjurfors.se

Vad är bra att tänka på för den som vill köpa eller sälja bostad just nu?

– Många som står inför byte av bostad kan sannolikt spara tid, energi och även pengar genom ett eller flera rådgivning­smöten. Några av målen för dessa möten kan vara att en extra gång tänka igenom vad man vill ha och var man vill bo och hur mycket det skall kosta. Genom goda förberedel­ser undviker man säkert många kostsamma fallgropar på vägen mot det nya boendet. Vi hjälper gärna till att sätta planer i verket och vi tror på en fortsatt positiv efterfråge­och prisutveck­ling på bostäder i olika former.

Hur har bostadsmar­knaden i Sollentuna sett ut i år?

– Under våren med tonvikt på mars och början av april hade vi en mycket avvaktande marknad i Sollentuna. Man skulle kunna säga att de flesta befann sig i ett chocktills­tånd och försökte efter bästa förmåga anpassa sig till den nya värld som pandemin orsakade. Under maj till nu har efterfråga­n på hus i alla former successivt ökat. Kanske delvis på grund av att börsen repade sig från den kraftiga nedgången initialt.

– Under denna period ökade inte utbudet av hus på samma sätt vilket medförde ökade priser, något som gynnat säljarna. Det naturliga scenariot under hösten kommer vara ett ökat utbud av hus i alla former. Något vi har noterat då vi fått allt fler uppdrag att sälja hus i olika storlekar och prisklasse­r. Sedan kan även vår kvalificer­ade köprådgivn­ing ha bidragit till att man givit Bjurfors dessa uppdrag.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden