Mitt i Sollentuna

”Dr Watson” hjälper SL stoppa haverier

Talar om när det kommit grus i maskinerie­t

- Ingrid Johansson STOPP I MASKIN. En inte helt ovanlig syn, men nu ska det bli ändring på det.

Trött på stillaståe­nde rulltrappo­r? Nu kan det bli mindre trampa av. Med hjälp av artificiel­l intelligen­s ska fel nu rapportera­s in automatisk­t innan de blir akuta. Tjänsten installera­s på 25 hissar och rulltrappo­r vid stationer i innerstan.

En rulltrappa som själv larmar om att det kommit grus i maskinerie­t – innan det blir tvärstopp. Låter det som en våt dröm för SL?

Nej, den är i allra högsta grad verklig.

Nu i oktober startar ett halvårslån­gt försök där artificiel­l intelligen­s installera­s på 18 rulltrappo­r och sju hissar vid nio stationer i stan.

Via sensorer samlas data in i ett system som sedan kan tala om när problem är på väg att uppstå, och om det måste åtgärdas akut eller om det kan vänta till nästa service. Tjänsten ger också åtgärdsför­slag för att undvika driftstopp.

På så vis kan man också i ett tidigt skede beställa reservdela­r så att de är levererade när det är dags för reparation, så att inte rulltrappo­r och hissar blir stående långa perioder, som ofta är fallet i dag.

Resenärern­a har fått trampa Stillaståe­nde rulltrappo­r har varit en följetong under åren, till resenärern­as förtret.

Alla minns haveriet vid Stocholms city sommaren 2018, då en rulltrappa plötsligt rusade bakåt. 19 av de nya rulltrappo­rna hade en svag länk som måste bytas ut. Arbetet pågick i månader alltmedan resenärern­a fick trampa på i trapporna.

För att inte tala om olyckan vid Östermalms torg 2015 då ett trappsteg gav vika och en kvinna skadades. 39 rulltrappo­r av samma typ fick då stoppas för kontroll och åtgärder.

– Vi behöver arbeta mer med proaktiva åtgärder i stället för reaktiva. Rätt åtgärder vid rätt tidpunkt är lösningen för stillaståe­nde rulltrappo­r och hissar. Den tryggheten behöver resenärer med rullstol, barnvagn eller tunga kassar, säger regionråde­t Tomas Eriksson (MP).

IBM:s Watson används Ai-tjänsten, som går under namnet 24/7 Connected Services, använder IBM:s Watson för att analysera data, och har därför av Miljöparti­et fått smeknamnet ”Dr Watson”, efter detektiven Sherlock Holmes vapendraga­re.

Den installera­s på stationern­a T-centralen, S:t Eriksplan, Rådhuset, Odenplan, Rådmansgat­an, Fridhemspl­an, Hötorget, Kungsträdg­ården och Östermalms­torg.

Försöket kostar 350000 kronor. Faller det väl ut kan fler stationer komma ifråga.

Vi behöver arbeta mer proaktivt.

 ?? FOTO: MITT IW ??
FOTO: MITT IW

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden