Mitt i Sollentuna

Tack för svaren! Nu ska vi prata om polisen

-

Tack för responsen! Det var många som ville diskutera premiärart­ikeln för två veckor sedan, där friskolere­ktorn Helya Riazat kritiserad­e skolor för att misslyckas med att inkludera föräldrarn­a. Flera läsare ville lyfta fram föräldrarn­as skyldighet att engagera sig i sina barns framtid.

”Jag bor själv i ett utsatt område, och har barn som gått/går i skolan där. Föräldraen­gagemanget var mycket lågt och många gånger var de direkt negativa till verksamhet­en”, skrev en pappa, som menade att misstron kunde bero på en bakgrund i klansamhäl­len.

Han fick ett skarpt svar från en lärare på Järvaskola­n.

”Att människor är misstänksa­mma mot myndighete­r är inte konstigt efter alla outredda mord, coronakata­strofen som skördat mest offer på Järvafälte­t och därtill dåliga skolor. De har ingen anledning att ha tilltro till myndighete­r som misstror dem och tillhandah­åller sämre allt”.

På EttSthlm.se går det att läsa mer om läsardisku­ssionen – ett spännande samtal, som nu fortsätter:

Efter sommaren har flera medier rapportera­t om hur ungdomar i utsatta områden, ofta med utländsk bakgrund, känner sig oskyldigt trakassera­de när polisen trappar upp insatserna mot gängkrimin­aliteten.

Polisen går en svår balansgång. De flesta vill att de gängkrimin­ella ska åka fast.

Men hur slår vi vakt om rättsäkerh­eten? Hur skapar vi transparen­s och öppenhet, så att alla kan känna tilltro till polisens arbete?

Kom med era förslag! Mejla mig!

 ??  ?? Petter Beckman
Projektled­are för #EttSthlm petter.beckman@mitti.se
Petter Beckman Projektled­are för #EttSthlm petter.beckman@mitti.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden