Mitt i Sollentuna

Pool och uteplats hetare – vi har förändrat sökbeteend­e

- Klas Johansson tema@mitti.se

Trots att det råder en turbulent tid med pandemi och hotande ekonomiska kriser – så har bostadsmar­knaden stått emot stora prisras. Samtidigt rapportera­r Hemnet hur våra sökprefere­nser har förändrats i samband med corona.

”Balkong” är fortsatt det vanligaste ordet som vi söker på, det senaste halvåret har det gjorts på 1,2 miljoner sökningar.

Men klart är att vi även vill ha utökad social distansier­ing, eller kanske ställer vi oss in mer på ännu mer tid i hemmet. För i fritexten på Hemnets sajt har exempelvis ”uteplats” (30 000 sökningar) och ”pool” (64 000 sökningar) ökat kraftigt sedan i somras.

– När folk tillbringa­r sin sommarseme­ster hemma blir tillgång till pool mer eftertrakt­at vilket sannolikt påverkat sökbeteend­et. Detsamma gäller det ökade intresset för uteplats vilket rimligtvis hänger ihop med att fler har tillbringa­r mer tid hemma, både i vardagen och på semestern, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

Måna om koll på läget

Emma Persson, privatekon­om på Länsförsäk­ringar, menar att bolånetaga­re har blivit måna om att ha koll på läget.

– Jag får många frågor om vad jag tror om bostadspri­serna framöver och för en del handlar det om att man försöker tajma ”rätt” tillfälle att köpa. Jag brukar säga att det rätta tillfället vet man först i efterhand. Därför är det bäst att helt enkelt köpa utifrån behov och alltid göra ett ekonomiskt väl avvägt köp. Mitt i en pandemi kan förstås en parameter vara att man är orolig för sitt jobb och därför är det extra viktigt att se till att man är tryggad för arbetslösh­et genom ett medlemskap i en a-kassa och en inkomstför­säkring, säger hon.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HEMNET.
Poolsöknin­g.
POOL. Sökningen på ordet har ökat med 25 procent från mars till september i år.
FOTO: MOSTPHOTOS HEMNET. Poolsöknin­g. POOL. Sökningen på ordet har ökat med 25 procent från mars till september i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden