Mitt i Sollentuna

Här invigs nya second hand-butiken

- Tomas Stark 070-6025483 tomas.stark@mitti.se

En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrest­råket i Tureberg. Det var dags för invigning.

Röda Korsets stängde sin butik Kupan på Malmvägen i Tureberg för att att utgifterna var för stora med två anställda och en stor lokal, vilket gjorde att butiken inte gav något överskott som kunde skickas till katastrofh­jälp.

Bara drygt två veckor efter att den förra butiken stängdes kunde Röda Korset i lördags slå upp portarna till den nya butiken som ligger alldeles intill polisstati­onen.

Enbart volontärer

– Här har vi ett nytt koncept och lokalen är bara på 130 kvadratmet­er. Den förra var på 500 plus 200 i lagerytor. Dessutom har vi numera enbart volontärer som jobbar i butiken, säger Joakim P Stockhaus, ordförande för Röda Korset i Sollentuna.

En av dem är Rikard Eriksson som har jobbat i den gamla butiken två dagar i veckan i ett år.

– Men nu har jag precis börjat jobba fem dagar i veckan. Jag trivs jättebra och det är jättekul, säger han.

Jag har fått en ny chans när jag kom hit.

”En ny chans”

Rikard Eriksson berättar att han kom till Kupan via Misa, ett företag som matchar ihop arbetsplat­ser med folk som har varit utan jobb länge.

– Jag har haft psykiska besvär och har fått en ny chans när jag kom hit. Jag har försörjnin­gsstöd men idén är att jag kan börja söka andra jobb nu när jag kan visa att jag orkar jobba fem dagar i veckan, säger han.

– Inom ett år kan jag nog söka vanliga jobb.

 ?? FOTO: TOMAS STARK ?? INVIGD. Joakim P Stockhaus klipper bandet till Röda Korsets nya second hand-butik i Tureberg.
FOTO: TOMAS STARK INVIGD. Joakim P Stockhaus klipper bandet till Röda Korsets nya second hand-butik i Tureberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden