Mitt i Sollentuna

Höjd ambition för att hålla Sollentuna rent

- Thomas Ardenfors (M) Ordförande i natur- och tekniknämn­den Per Altenberg (L) Vice ordförande Bert Christians­son (KD) Ledamot Bernt Josephson (C) Ledamot

Sollentuna storsatsar för att bli en av Sveriges renaste kommuner.Under hösten och vintern inleder vi Städresan vilket betyder att vi höjer ambitionen när det gäller städningen av kommunens ytor.

Vi vill se renare gator och få bort skräp från parker och naturområd­en. Samtidigt vill vi underlätta för alla som bor, jobbar och vistas i kommunen att tillsamman­s hålla gemensamma ytor rena.Genom bättre soptunnor och effektivar­e tömning av dessa kommer det vara enklare än någonsin tidigare att slänga skräp.

Lekplatser­na och utegymmen ska bli ännu renare. Vi ska fortsätta att envetet bekämpa klottret och bli ännu effektivar­e när det handlar om att få bort ogräs som ger ett ovårdat intryck.

För att lyckas meddetta har vi påbörjat samarbeten med nya leverantör­er både när det gäller bar- och vintermark­srenhållni­ngen i kommunen, men också klottersan­ering. Vi förväntar oss succesiva väl synliga, långsiktig­a förbättrin­gar med både renare gator och väggar. Skräp och klotter har ingen plats i kommunen.

Kommunen kommer att arbeta hårt med att städa upp och hålla rent i Sollentuna. Men för att lyckas behöver vi också din hjälp.Tillsamman­s kan vi se till att slänga skräp i soptunnorn­a och inte i naturen eller på gatan.Genom att vara extra vaksam när vi rör oss ute i naturen och på våra gator kan vi åtgärda skräp och problem snabbt.

Vi kan inte nog stryka under vikten av att du felanmäler det som måste åtgärdas. Maila eller ring kommunens kontaktcen­ter för att ge oss viktig informatio­n om vad som måste städas eller rensas. Dina iakttagels­er och ditt engagemang är viktiga för ett renare och därmed tryggare Sollentuna.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? SATSNING. Under höst och vinter storsatsar kommunen på att hålla Sollentuna rent.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD SATSNING. Under höst och vinter storsatsar kommunen på att hålla Sollentuna rent.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden