Mitt i Sollentuna

Gäng dömdes för fler grova våldsbrott.

Hade kopplingar till kriminella nätverk i Sollentuna

- BRUTALA BROTT. Tomas Stark

Den senaste veckan har flera domar fallit i Attunda tingsrätt mot tre unga män med kopplingar till kriminella nätverk i Sollentuna. Bland annat handlar det om försök till mord och grovt vapenbrott.

– De här individern­a och deras handlingar har länge varit högt prioritera­de i Sollentuna­s problembil­d. Polisen ser dessa domar som ett bevis på ett mycket framgångsr­ikt polisiärt arbete i både våra ingripande­n och i vårt utrednings­arbete, säger Christoffe­r Bohman, lokalområd­espolische­f i Sollentuna.

De tre männen är alla omkring 20 år gamla och bosatta i Sollentuna – en i Tureberg, en i Edsberg och en i Rotebro.

Knivattack på krog

Det första våldsbrott­et de nu har dömts för skedde i Märsta i november 2018. De tre männen rusade enligt tingsrätts­domen in på en restaurang och knivhögg fyra män.

Alla tre häktades, men släpptes senare. Två av dem då de vid den tiden var minderårig­a och blev omhänderta­gna av socialtjän­sten.

Lucianatte­n ett drygt år senare var de två yngre ur trion inblandade i ett nytt grovt våldsbrott då de pistolhota­de en man i en bil på Allfarväge­n vid busstorget.

De var ute efter mannens klocka, värd cirka 300000

Polisen ser dessa domar som ett bevis på ett mycket framgångsr­ikt arbete.

kronor. Mannen lyckades inte få av sig den och rånarna blev så otåliga att en av dem plötsligt gav honom flera knivhugg. Mannen fick livshotand­e skador och även hans flickvän skadades.

Sköt man i magen

När en man och en kvinna som rånoffren precis hade ätit middag med såg vad som hände och gick mot bilen lyfte en av gärningsmä­nnen en pistol mot dem på två tre meters avstånd och avlossade ett skott mot mannen.

På nyårsnatte­n två veckor senare lämnade två av de tre männen kvar ett vapen i en taxi och gjorde sig skyldiga till grovt vapenbrott.

Den 31 maj i fjol var två personer i trion igång igen då de sköt en man på Malmvägen, enligt domen. Mannen träffades i magen, men överlevde.

Nu har de dömts i Attunda tingsrätt. En av dem fick fängelse i tre år och nio månader, en fick fem år, och en fick nio år.

Alla domarna har överklagat­s och en av männen är på fri fot. De två andra är frihetsber­övade i väntan på hovrättens utslag.

 ?? FOTO: MITT I ?? De tre männen från Sollentuna har gjort sig skyldiga till flera grova våldsbrott och har nu dömts till långa fängelsest­raff.
FOTO: MITT I De tre männen från Sollentuna har gjort sig skyldiga till flera grova våldsbrott och har nu dömts till långa fängelsest­raff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden