Mitt i Sollentuna

Gilla läget, ta Alpernas smaker till dig

SPORTLOVSL­EDIGT. Vinerna för gulasch, fondue och schnitzel

-

 Det är vinter och kylan har tagit sitt grepp om oss. Vitt och kallt, härligt friskt och sportlovsl­edighetern­a är i antågande. Och kanske gällande rekommenda­tioner har fått er att avstå skidresan, men lugn: Varför inte vända på det och ta Alpernas kök hem till dig?

Varför inte ta kontinente­n till fjällstuga­n nu när vi inte kan resa till Alperna i dessa pandemitid­er. Tänk gulaschsop­pa, ostfondue och schnitzel. Eller varför inte fredagsmys­ets spagetti bolognese, också en kreation inte långt från våra centraleur­opeiska skidorter. Till alla dessa olika kulinarisk­a storheter är det viktigt med viner som passar för olika tillfällen och inte minst

olika maträtter.

Palmer Blanc de Blancs, nr 7553. Pris 349 kr

En perfekt start på en sportlovsm­iddag. Palmers Blanc de Blanc har tydlig grapefrukt och frisk syra.

Med sin härliga mineralite­t förgyller den varje fjällstuga. Avslutet har fin klassisk brödighet.

Domäne Wachau Riesling Selection 2019, nr 4318. Pris 109 kr

Ta Österrike till dig istället för att resa till Alperna. En uppfriskan­de riesling med skyhög syra, mineraler i mängder, krispig citrus och ett gäng örtkvistar. Kvalitet utan att kosta för

mycket.

KWV Chardonnay 2020, nr 7055. Pris 89 kr

Fräsching med pigg tropisk frukt, fina fattoner, svala syror och grillad citron. Utmärkt kvalitetsv­in till sportlovsm­iddagen när du vill ha vitt vin till din tacos.

Odd Lot Petite Sirah Petit Verdot 2018, nr 72402. Pris 119 kr

Kul blend på 80 procent petit sirah och resterande petit verdot. Proppad med mörka plommon, viol, blåbär, björnbär, tobak och söt peppar.

Tanninerna är omfamnande och syran lockar till ännu ett glas. Ett vin som passar vinterns mat perfekt.

Piemonte Barbera 2019, nr 72782. Pris 119 kr

Din ekologiska kompis till sportlovet­s spagetti bolognese. Bärig, frisk och charmig barbera där de klassiska körsbären varvas med svenska höstbär och gröna örter. En ärlig barbera som passar till allt från köttgrytor till en frasig pizza och din spagetti.

Les Sorts Selecció 2018, nr 70217. Pris 119 kr

Mustigt prisvärt röpang från Monsant där druvorna carignan och grenache bjuder på vilda örter, frisk hallonfruk­t, mörka plommon och pigga syror. Sätt köttgrytan på spisen!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BUNKRA UPP OCH NJUT! Tillaga en klassiker från Alpernas kök, eller ta med en bricka och dryck ut för att kunna träffa vänner.
FOTO: MOSTPHOTOS BUNKRA UPP OCH NJUT! Tillaga en klassiker från Alpernas kök, eller ta med en bricka och dryck ut för att kunna träffa vänner.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden