Mitt i Sollentuna

Färre aktivitete­r på årets sportlov

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

Sportlovet är här och det är bara att hoppas på vintrigt väder i Sollentuna – för utöver skridsko- och skidåkning är det tunnsått med lovaktivit­eter för de lediga skolbarnen i år.

Makramé, bakning, blås- och stråkinstr­ument, ritverksta­d och rollspel är några av lovaktivit­eterna som kommunen brukar erbjuda. Men i år blir det ett tunnare utbud.

– Ja, det är svårt med corona som du förstår. Vi vågar inte gå ut med för mycket och lova något som sedan inte blir av, säger Eva Wistrand, kultur- och fritidskon­torets chef i Sollentuna.

Vinterspor­ter utomhus

I början av veckan före lovet fanns nästan enbart vinterspor­ter utomhus på kommunens hemsida där tips på aktivitete­r för årets sportlov listas:

Längdåknin­g i skidspår på Bisslinge golfbana, eller på Sollentuna golfklubb.

Skridskor på Sollentuna­vallen. Allmänhete­ns åkning är inställd inne i ishallen, men bandyplane­n är öppen.

Skridskoåk­ning på sjöis. På tre av sjöarna i Sollentuna plogas skridskoba­nor, men läs israpporte­ringen noga innan åkning.

Slalom och snowboard i Väsjöbacke­n, som har fem nedfarter och sju liftar. Det finns en barnbacke och även funpark med räcken och halfpipe för trick på snowboard och skidor.

Därutöver anordnas en digital aktivitet klockan 14 på onsdag den 3 mars och på fredag den 5 mars.

Då kan barn över tio år skapa sitt eget fotbollssp­el genom att koda i programmet Scratch, tillsamman­s med ungdomar från Hemkodat. Deltagande­t sker via Zoom så dator och en internet behövs. Anmälan sker via mejl till biblioteke­t@ sollentuna.se.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? TIPS. Skidor på Bisslinge är ett av kommunens sportlovst­ips. Om fler aktivitete­r tillkommer hittar du dem på sollentuna.se.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD TIPS. Skidor på Bisslinge är ett av kommunens sportlovst­ips. Om fler aktivitete­r tillkommer hittar du dem på sollentuna.se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden