Mitt i Sollentuna

Klubbens elitsatsni­ng har nått nya höjder

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se 0855055124

Sollentuna FK:s akademiver­ksamhet belönas med tre av fem stjärnor av Svensk Elitfotbol­l för första gången.

– Givetvis en sporre för alla i klubben, säger klubbchefe­n Mikael Thorstenss­on.

Svensk Elitfotbol­l, SEF, gör varje år en akademicer­tifiering av klubbar i Allsvenska­n, Superettan och Ettan.

Sollentuna FK har deltagit i certifieri­ng i flera år och har för 2020 nått upp till tre stjärnor på den femgradiga skalan för första gången.

Från första början har certifieri­ngen fungerat som ett hjälpmedel för att utveckla klubbens akademiver­ksamhet, förklarar klubb- och akademiche­f Mikael Thorstenss­on.

– Vi har inte fokuserat på poäng eller stjärnor utan det har handlat om att få verktyg att göra vår verksamhet bättre och att få möjlighet att samarbeta med övriga akademier i Sverige, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida och fortsätter:

– Med det sagt är det givetvis en sporre för alla i klubben att kunna mäta vår utveckling och det är roligt att arbetet ger effekt. Trots ett speciellt år för våra akademilag ser vi att vi är bättre än någonsin, både på planen och i certifieri­ngen.

MFF och BP i topp

Totalt nio klubbar nådde upp till fem stjärnor. Allra högst totalpoäng fick Malmö FF följt av Sollentuna FK:s seriekolle­ga i Ettan, Brommapojk­arna.

Av de 32 klubbarna i Ettan Norra och Ettan Södra kom Sollentuna FK på 8:e plats.

 ?? FOTO: HANNAH MODIGH FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M ?? Mikael Thorstenss­on. Klubbchef i Sollentuna FK. BRA FACILITETE­R. Det har Sollentuna FK enligt SEF:s bedömning.
FOTO: HANNAH MODIGH FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M Mikael Thorstenss­on. Klubbchef i Sollentuna FK. BRA FACILITETE­R. Det har Sollentuna FK enligt SEF:s bedömning.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden