Mitt i Sollentuna

Nu får du besöka nära och kära

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

Nästan alla äldre på särskilda boenden i Sollentuna har vaccinerat­s för covid-19 och anhöriga kan nu besöka sina närstående igen. Men det är inte utan restriktio­ner.

– Många har längtat efter att kunna träffa familj och närstående. Därför är det mycket glädjande att de på äldreboend­en har blivit vaccinerad­e och att vi kan öppna för besök, i enlighet med de rekommenda­tioner som gäller, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnäm­ndens ordförande.

Förbudet upphörde tidigare Förbudet mot besök på äldreboend­e i Sollentuna upphörde redan den 3 februari. Kommunens medicinskt ansvariga sjuksköter­ska, Mas, avrådde dock starkt från besök även efter det. Men inte längre alltså.

Det är Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner som gäller och alla äldreboend­en i Sollentuna har tagit fram lokala rutiner för besök.

Lokala rutiner

Det är viktigt att rutinerna följs, förklarar Pia Bornevi, förvaltnin­gschef på vård-och omsorgskon­toret.

– Även om de äldre på särskilda boenden nu har blivit vaccinerad­e mot covid-19 är det fortfarand­e viktigt vid besök att följa de rekommenda­tioner som finns för att minska risken för smittsprid­ning, säger hon.

Prata med personal Kommunen uppmanar besökare att prata med personalen på boendet om hur du besöker din anhöriga på bästa sätt, och att tänka på att rutinerna för besök är till för att skydda oss alla.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? OKEJ MED BESÖK. Bara rekommenda­tionerna följs.
FOTO: MOSTPHOTOS OKEJ MED BESÖK. Bara rekommenda­tionerna följs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden