Mitt i Sollentuna

Hon blir ny klubbchef i Sollentuna FK

- Tomas Stark

Efter ett långt letande har Sollentuna FK gjort klart med Lena Whitman som ny klubbchef.

Nuvarande klubbchefe­n Mikael Thorstenss­on kommer att bli sportchef.

– Micke kommer att jobba renodlat med sportsliga frågor medan Lena ska jobba mer med marknad, sponsorer, varumärke och sådant, säger Sollentuna FK:s ordförande Stefan Dahlgren.

Tanken är att utveckla Sollentuna FK vidare i enlighet med föreningen­s övergripan­de strategier: Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt.

– Mycket är jättebra redan nu, men vi ska ta nästa steg. Fotboll är vår kärnverksa­mhet och vi tar stort ansvar i Sollentuna, men vi vill ta ännu mer samhällsan­svar, säger Stefan Dahlgren.

Lena Whitman har har jobbat som sponsorche­f på Expressen där hon var med och lyfte Sanktan som varumärke och turnering.

– Det här känns både spännande, pirrigt och kittlande kul. Jag är otroligt glad och stolt över förtroende­t att få bli klubbchef över en så stor och fin förening som Sollentuna FK, säger hon till Sollentuna FK:s hemsida.

Sollentuna: En förebild Hennes övergripan­de mål är att Sollentuna FK ska bli en förebild inom svensk klubbfotbo­ll.

– Men först och främst vill jag lära känna klubben och mina nya medarbetar­e på kansliet. Hälsa på alla tränare, ledare, spelare och alla som är engagerade i klubben och inte minst våra partners och sponsorer, säger Lena Whitman, som bor i Bromma, men har tävlat för Tureberg i friidrott.

Fotboll är vår kärnverksa­mhet, men vi vill ta ännu mer samhällsan­svar.

 ?? FOTO: SOLLENTUNA FK FOTO: TIMO PETER GRÖNLUND ?? NY KLUBBCHEF. Lena Whitman ska se till att Sollentuna FK utvecklas vidare och tar nästa steg. BÖRJAR DEN 1 APRIL. Sollentuna FK:s nya klubbchef har en son som har spelat med A-laget.
FOTO: SOLLENTUNA FK FOTO: TIMO PETER GRÖNLUND NY KLUBBCHEF. Lena Whitman ska se till att Sollentuna FK utvecklas vidare och tar nästa steg. BÖRJAR DEN 1 APRIL. Sollentuna FK:s nya klubbchef har en son som har spelat med A-laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden