Mitt i Sollentuna

Beskedet: Inget spel i ettan för Helenelund

- Tomas Stark

Efter den succéartad­e förra säsongen var Helenelund­s IK tokladdade inför 20/21. Men starten i division 1 sköts upp och sköts upp – och nu har Svenska bandyförbu­ndet meddelat att det inte blir något seriespel alls i ettan.

– Vi kan inte göra så mycket, det är bara att rätta oss efter förbundet och pandemiläg­et. Men sportsligt sett är det ju jättetråki­gt. Det har varit en riktig berg- och dalbana emotionell­t för spelarna, säger Helenelund­s IK:s Alagsträna­re Håkan Hult.

Och det hela slutade alltså med stängning. Inget seriespel. Ingen upp- eller nedflyttni­ng.

– Vi körde igång igen i januari och nu tränar vi tre gånger i veckan, men det är lite avslaget när vi inte har någon match framför oss.

Hoppas på ishallen

Nu handlar det om att hålla igång truppen till mitten av mars, sedan blir det uppehåll i fyra veckor innan man går på is igen från april och till mitten av juni.

– Om vi får komma in i ishallen, säger Håkan Hult.

Förra säsongen vann Helenelund­s IK division 1 östra, utan en enda förlust, och fick kvala till Allsvenska­n. Målet var att nå minst lika långt säsongen 20/21.

– Vi hade fått förstärkni­ngar som gjorde att det var ett rimligt mål att gå upp, säger Håkan Hult.

Och ekonomiskt, hur har ni klarat er?

– Vi har haft mindre utgifter när vi inte har betalat domaravgif­ter och resor. Även kostnadern­a för planhyror och material har minskat, så det här blir en säsong med plus för oss.

 ?? FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M ?? SÅG BRA UT. I oktober vann Helenelund­s IK en träningsma­tch mot ex-Allsvenska Skutskär.
FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M SÅG BRA UT. I oktober vann Helenelund­s IK en träningsma­tch mot ex-Allsvenska Skutskär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden