Mitt i Sollentuna

Brist på idrottsled­are under pandemin.

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

Under pandemin har söktrycket till Sollentuna­gymnastern­a minskat. Det berättar Jeanette Ifwer Kjellberg som är sportchef.

– Ja, vi har märkt att det är färre som söker nu. Och det är också fler medlemmar än vanlig som slutar. Många väljer att hålla på med färre idrotter just nu, för att minska kontaktyto­rna, säger hon.

Även inom ridsport brukar barn behöva köa innan de får plats, och så är det också nu under pandemin berättar Lena Wiman, ridskolech­ef på Överby Ridskola.

– Vi har ändå kunnat ta emot fler än vanligt eftersom fler vill ha dagtider. Det beror nog på att många jobbar hemifrån och kan ta tidiga tider och följa barnen hit, säger hon.

I vanliga fall är det två eller tre års kö. Det har lättat lite nu när fler har kunnat ta vardagstid­er, men det syns samtidigt en ökad tillströmn­ing.

– Och för de äldre hade vi svårt när max åtta personer fick delta. Då delade vi upp grupperna, men det gjorde att det blev ont om tider och vi kunde inte ta emot några nya alls, säger Lena Wiman.

”Coronan påverkar allt”

Även Turebergs FK har kö för nya klubbmedle­mmar, framför allt i de yngre åldersgrup­perna berättar klubbchefe­n Thomas Waldetoft.

– Det är främst i åldern 7–14, är du äldre än så och har tränat friidrott tidigare så kan det gå ganska fort att få plats.

Påverkas kön av coronan?

– Allting påverkas av coronan. Just nu har vi restriktio­ner som säger max åtta i varje träningsgr­upp. Vi måste dela upp grupperna och då får vi tränarbris­t i stället, så det är svårt att ta emot nya nu.

Är det färre som söker sig till er och vill börja nu?

– Det vet jag inte, men jag har märkt att några tappar sugen och inte fortsätter. Har man inte fått träna på ett antal månader i sin ordinarie träningsgr­upp så kan det bli så.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? TRÄNING I ARENA SATELLITEN. Många av Sollentuna­gymnastern­as träningar sker i hallen vid busstorget i Tureberg.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM TRÄNING I ARENA SATELLITEN. Många av Sollentuna­gymnastern­as träningar sker i hallen vid busstorget i Tureberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden