Mitt i Sollentuna

Flygande start för SFK i Ettan Norra

- STARKA I FJOL. FOTO: SOLLENTUNA FK Tomas Stark

Sollentuna FK:s herrar kunde inte ha fått en bättre start i Ettan Norra. Man tog ledningen i tredje minuten och vann till slut med 3–0 i premiären borta mot Örebro-Syrianska IF i lördags.

I fjol radade Sollentuna FK upp segrar efter sommaren, klättrade i tabellen, och var till slut ytterst nära att nå andraplats­en och kval till näst högsta serien, Superettan. Succén gjorde att flera spelare har lämnat för spel högre upp i seriesyste­met, och omsättning­en har varit ännu större än vanligt.

Av 22 kontrakter­ade spelare i årets A-trupp är endast tio kvar sedan 2020, och alltså tolv nya.

Även på ledarsidan är det en hel del nytt. Utöver huvudträna­ren Douglas Jakobsen är även assisteran­de tränaren Marcus Tjärnberg och målvaktstr­änaren John Åberg nya för året. Trots det ser laget ut att kunna bli att räkna med även i år, åtminstone att döma av seriepremi­ären på påskafton.

Sollentuna tog ledningen redan i tredje minuten borta mot Örebro-Syrianska IF. Det var visserlige­n en hemmaspela­re som nickade en lång boll i eget mål, men Sollentuna fortsatte att skapa chanser av egen kraft och hade en boll i ribban och en i stolpen innan Kevin Ali tog sig fram på vänsterkan­ten och dundrade in 2–0 från liten vinkel efter en halvtimmes spel.

Ett par minuter in i andra halvlek satte Constantin­o Capotondi 3–0 genom att utmana, även han på vänsterkan­ten, innan han bröt in och sköt in bollen vid första stolpen. Efter det var segern aldrig i fara.

Hemmapremi­är blir det klockan 13 på lördag, den 10 april, då Gefle IF gästar Sollentuna­vallen.

??  ?? Och kanske lika starka i år. Säsongen började i alla fall bra för Sollentuna FK:s herrar.