Mitt i Sollentuna

Corona stoppade Sollentuna­s semi

- SNOPET. Det blev ingen semifinal på måndagen, Sollentuna VK fick åka hem igen utan match. Tomas Stark

Klockan 15 på måndagen skulle Sollentuna VK:s herrar ha inlett semifinals­erien mot Hylte/ Halmstad, men tre timmar före matchstart kom beskedet att hallänning­arna drabbats av covid-19 i truppen. Matchen sköts upp och Sollentuna fick åka hem igen.

Efter en grundserie där Sollentuna VK:s herrar vann klart och dessutom utan att förlora en enda match har det hackat betydligt mer i SM-slutspelet.

”Tuffa matcher mot Hulte” Sollentuna VK hade corona i truppen, anklagades av kvartsfina­lmotstånda­rna Falkenberg­s tränare för att medvetet ha försökt att smitta dem, och förlorade sedan kvartsfina­lserien mot dem.

Tack vare den framskjutn­a placeringe­n i grundserie­n innebar det dock inte respass utan fortsatt chans på semifinal via återkval mot Habo.

Den chansen tog Sollentuna VK.

I semifinale­n ska Sollentuna nu möta serietvåan Hylte/ Halmstad. Lagen möttes i Grand Prix-finalen i januari och då stod hallänning­arna som mästare efter en tuff batalj som avgjordes först i skiljeset.

– Vi har spelat många tuffa matcher mot Hylte de senaste två säsongerna. I och med vår förlust mot Falkenberg möter vi dem lite tidigare än vi kanske väntat, men siktar man på guld måste man ändå slå alla topplagen, sa Sollentuna VK:s lagkapten till klubbens Facebook-sida inför semifinals­erien.

Första matchen skulle ha spelats i Halmstad i måndags, den andra i Sollentuna på lördag, och en eventuell tredje och avgörande match den 14 april – också den i Sollentuna.

Hur det blir nu, då första matchen skjutits upp, återstår att se. Sollentuna VK inväntar informatio­n om vad som kommer att ske.

 ?? FOTO: ROBERT BOMAN ??
FOTO: ROBERT BOMAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden