Mitt i Sollentuna

Bandidosme­dlem jagas för knarkbrott

- Tomas Stark

För några veckor sedan dömdes en Bandidosme­dlem till 8,5 års fängelse för grova och synnerlige­n grova narkotikab­rott i bland annat Sollentuna.

Nu har ytterligar­e en Bandidosme­dlem häktats som misstänkt för brott med koppling till samma fall – men häktningen skedde i mannens utevaro.

– Han efterlyses nu så får vi se om han dyker upp, säger åklagaren Eva Wintzell.

Den redan dömda mannen fälldes för att tillsamman­s med andra ha organisera­t och koordinera­t hanteringe­n av nästan 80 kilo amfetamin, och även den nu häktade mannen misstänks vara inblandad.

– Det hänger ihop. Det är samma gärningar, säger Eva Wintzell.

Krypterad chatt

Bevisninge­n i utredninge­n består till stor del av krypterade så kallade encrochatt­ar, de som knäcktes av Europol våren 2020.

Efter att polisen fått tillgång till informatio­n via enchrochat­t började utredninge­n med att man spanade på en kurir som i maj i fjol tog emot två stora partier amfetamin i Sollentuna, först 20 kilo till en adress i Tureberg och sedan 57 kilo till en adress i Helenelund, och därefter tog sig till olika platser Värmland och i Stockholm för att leverera knarket.

Fler kan gripas

Av kommunikat­ionen i enchrochat­t framgår bland annat att den dömde Bandidosme­dlemmen ska ha instruerat om fördelning och distributi­on av de olika narkotikap­artierna till mottagare i Sollentuna.

Eva Wintzell. utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsber­övas i ärendet.

Det hänger ihop. Det är samma gärningar.

 ?? FOTO: POLISEN ?? MÄRKET. Foto av den efterlyste Bandidosme­dlemmen, tagit av polisen i Danmark 2018. Han bär Bandidos MC:s märke Expect No Mercy på sin väst, ett märke som tilldelas de medlemmar som har begått ett våldsdåd för Bandidos räkning. Det är enligt polisen sannolikt att medlemmar som har förtjänat märket Expect No Mercy får en högre status inom organisati­onen.
FOTO: POLISEN MÄRKET. Foto av den efterlyste Bandidosme­dlemmen, tagit av polisen i Danmark 2018. Han bär Bandidos MC:s märke Expect No Mercy på sin väst, ett märke som tilldelas de medlemmar som har begått ett våldsdåd för Bandidos räkning. Det är enligt polisen sannolikt att medlemmar som har förtjänat märket Expect No Mercy får en högre status inom organisati­onen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden