Mitt i Sollentuna

Unga politiker ska leda S i Sollentuna

Nu är det klart vilka som ska leda Socialdemo­kraterna i Sollentuna fram till valet nästa år. På partiets årsmöte valdes två företrädar­e för ett delat ledarskap. Anton Lindgren blir nytt opposition­sråd och Mette Mette Hildingsso­n blir ny gruppledar­e.

- Mette Hildingsso­n. Anton Lindgren. FOTO: MARIT SOLBLAD/SOCIALDEMO­KRATERNA Tomas Stark

Lokaltidni­ngen Mitt i Sollentuna har tidigare berättat att Joakim Jonsson (S) lämnar uppdraget som opposition­sråd för att bli Socialdemo­kraternas nya partikassö­r.

Nu är det alltså klart att hans ersättare blir två, Anton Lindgren som blir nytt opposition­sråd och Mette Hildingsso­n som tar över rollen som gruppledar­e.

Turebergsb­on Anton Lindgren är 23 år men har hunnit vara aktiv i Sollentuna­politiken i fem år. Han är nationalek­onom och statistike­r som vid sidan av uppdrag i bland annat kommunstyr­elsen och vård- och omsorgsnäm­nden har jobbat med att ta fram nya lokalpolit­iska förslag, senast ett reformprog­ram för att öka tryggheten i Sollentuna.

– Att bekämpa den grova brottsligh­eten är prio ett för mig, säger han.

Edsbergsbo­n Mette Hildingsso­n,

30 år, arbetar som förskolelä­rare och har redan nio år i Sollentuna­politiken bakom sig. I dag represente­rar hon S i fullmäktig­e, kommunstyr­elsen och som 2:e vice ordförande i utbildning­snämnden.

– Mitt fokus som gruppledar­e kommer vara att öka Socialdemo­kraternas inflytande i kommunpoli­tiken och förbereda våra företrädar­e för ett maktskifte efter nästa val, säger hon.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden