Mitt i Sollentuna

Sollentuna­scout kan få kungligt pris

Av hundratals nominerade till Kompassros­stipendiet 2021 har nu tio toppkandid­ater som sticker ut i mängden utsetts. En av dem är 24-årige Douglas Öster från Sollentuna Södra Scoutkår.

- TOPPKANDID­AT. Douglas Öster är en av tio utvalda som har chansen att få stipendium av kungen den 3 maj. FOTO: PRIVAT Tomas Stark

Bakom stipendiet Kompassros­en står Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap som varje år delar ut stipendiet på 50 000 kronor till tre till fem unga ledare under 26 år som utmärks av att vara extra modiga, handlingsk­raftiga och omtänksamm­a i sitt sätt att leda sig själva och andra.

De tio framvaskad­e toppkandid­aterna har alla ett starkt fokus på klimatfråg­an och på människors lika värde, berättar Rebecca Sundberg, verksamhet­sledare vid Stiftelsen Ungt Ledarskap och fortsätter:

– De nominerade visar en otrolig drivkraft att förändra och förbättra samhället men på helt skilda sätt och i olika verksamhet­er.

Douglas Öster är vice kårordföra­nde i Sollentuna Södra Scoutkår, scoutledar­e och lärarstude­nt. Som vice kårordföra­nde i Sveriges största scoutkår jobbar han mot målet att utveckla kåren och ge tillbaka till den organisati­on som har gett honom så mycket, och för att skapa en trygg och gemenskap för så många barn som mjöligt.

Stipendieb­eloppet ska användas till personlig utveckling och ledarskaps­utveckling. Årets stipendiat­er offentligg­örs den 3 maj och stipendiet delas ut av H.M. Konungen.

– Vi är oerhört stolta för alla fina nominering­ar av unga ledare. Under de kommande veckorna kommer vi att välja vilka som tar emot årets Kompassros­stipendium, säger Rebecca Sundberg.

 ??  ??
 ??  ?? KUNGEN. Delar ut stipendiet den 3 maj.
FOTO: MOSTPHOTOS
KUNGEN. Delar ut stipendiet den 3 maj. FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden