Mitt i Sollentuna

Hembla: Kritiken mot oss är orättvis

- Tomas Stark Mikael Röjdemark. OMDISKUTER­AT. åren. Traktören 5 på Malmvägen 18–24 har bytt ägare flera gånger de senaste

SOLLENTUNA

Den privata värden Hembla, som sedan 2016 äger fastighete­rna på Malmvägen 18–24, fick nyligen hård kritik i ett brev som den lokala hyresgästf­öreningen skickade till kommunen. Men kritiken är orättvis, menar Hemblas förvaltnin­gschef Mikael Röjdemark.

– Tittar vi bakåt så ser vi att det har funnits brister i förvaltnin­gen, men då var den mer centralise­rad och på distans. Sedan den 1 september i fjol har vi en ny organisati­on med mer lokal närvaro, säger han.

Hyresgäste­rna har haft synpunkter på tillgängli­gheten, men även där har Hembla förbättrat sig, förklarar Mikael Röjdemark.

– Vi hade problem med långa svarstider och bristande återkoppli­ng under 2018 och 2019, men de senaste tre månaderna har vi under tre minuter i svarstid i snitt.

När det gäller underhålle­t har Hyresgästf­öreningen tagit emot klagomål från sina medlemmar på bland annat vattenläck­or, kalla lägenheter och trasiga hissar som blir stående i veckor.

– Vattenläck­or inträffar. Husen är inte nya. Det viktiga är att vi gör rätt och åtgärdar det. När det gäller värmen har vi haft mycket felanmälni­ngar om kalla lägenheter, men det har vi tagit tag i nu under vintern.

Hemblas mål är att det ska vara 20–21 grader i alla lägenheter, förklarar Mikael Röjdemark.

Renoverar vid omflytt

En annan sak som hyresgäste­rna har varit kritiska till är att Hembla renoverar sina lägenheter vid omflytt, något som gör att det upplevs som att det ständigt pågår arbete någonstans i huset.

– Antingen renoverar man vid omflytt eller så får folk flytta ut och man renoverar alla lägenheter på en gång. Fördelen med att göra det vid omflytt är att man inte tvingar någon att flytta på grund av höjd hyra.

Planerar inga köp Anledninge­n till att Hyresgästf­öreningen skrev brevet var för att uppmana kommunen att inte sälja fler fastighete­r till Hembla, apropå att två etapper återstår av utförsäljn­ingen av cirka 2 000 av Sollentuna­hems lägenheter som fullmäktig­e tog beslut om 2016.

Kommunstyr­elsens ordförande Henrik Thunes (M) kunde inte kommentera den delen av brevet. Men Mikael Röjdemark är inte förhindrad att uttala sig.

– Hembla planerar inte att lägga bud på några av de fastighete­r som Sollentuna­hem är på väg att sälja, säger han.

Det viktiga är att vi gör rätt och åtgärdar det.

 ?? FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M ??
FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden