Mitt i Sollentuna

Sex nya vaccinatio­nsmottagni­ngar

Ytterligar­e 18 000 tider för vaccinerin­g tillkom i ett slag i veckan sedan sex nya vaccinatio­nsmottagni­ngar öppnat runt om i länet.

- Många nya tider. Ingrid Johansson 070-602 54 87 ingrid.johansson@mitti.se

Nu har ytterligar­e sex mottagning­ar för vaccinerin­g mot covid-19 öppnat i regionen. De har en kapacitet på cirka 18 000 vaccinatio­ner i veckan.

Sedan tidigare finns fyra mottagning­ar som, förutom vårdcentra­lerna, vaccinerar och de finns vid Älvsjömäss­an, Täby kommunhus, Sabbatsber­gs sjukhus och Karolinska universite­tslaborato­riet i Solna.

Spridda över länet

De nya mottagning­arna finns i Kulturaren­an Fållan i Slakthusom­rådet i Johannesho­v, på Kistamässa­n, vid Torvalla IP i Haninge, på Odengatan 65, på Tullportsg­atan i Norrtälje och vid Karolinska universite­tssjukhuse­t i Huddinge.

De nya mottagning­arna drivs alla av privata vaccinatör­er, förutom den på Karolinska i Huddinge.

Alla erbjuder vaccinerin­g för dem som är födda 1951 och tidigare. Tider bokas via appen Alltid öppet.

Alla 70+ ska också ha fått ett brev hem med informatio­n om vaccinerin­gen, och om att de kan ringa sin vårdcentra­l och boka tid.

Många vårdcentra­ler har kunnat börjat vaccinera nästa grupp, som är 65+, då de extra vaccinatio­nsmottagni­ngarna avlastat dem. Mottagning­arna drivs både i offentlig och privat regi. Vårdbolage­n som än så länge har gett sig in i massvaccin­ationen mot covid-19 är Doktor24, Werlabs, VKS Healthcare, Prosalus och Vaccindire­kt.

 ?? FOTO: ERIC ROXFELT ?? VACCINÖPPE­T. En av de sex nya mottagning­arna har öppnat vid Kistamässa­n.
FOTO: ERIC ROXFELT VACCINÖPPE­T. En av de sex nya mottagning­arna har öppnat vid Kistamässa­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden