Mitt i Sollentuna

Möt våren med något rosa i glaset

Säsongens bästa dryck trendar i Europa Denna tid på året går en rosa trend över hela Europa. Rosa vin är ”det nya svarta”. Häng med bland på trenden, som inte bara innefattar stilla vin – även mousserand­e rosa dryck hör vårens firande till.

-

Historiskt har rosévin inte varit populärt vare sig här eller i övriga Europa. Men allt kan förändras i våra moderna tider och sedan ungefär tio år är det den starkaste trenden så snart våren träder in. Numera är rosé populärt hos många.

Det finns även mycket att lägga på tallriken för de som älskar rosévin. Det är inte bara en Salade Niçoise som sitter som en smäck utan även grillat, både kött och vegetarisk­t som passar till det rosa i glaset. Många tror tyvärr fortfarand­e att det är billigt plonk bara på grund av färgen – smaka dessa och

ändra uppfattnin­g.

Oddbird Non-Alcoholic Sparkling Wine Rosé, nr 1983, pris 94 kr

Sommarbäri­g med mycket friska inslag och balanserad syra. Inslag av svarta vinbär, rabarber, citrus och hallon. Passar utmärkt i andan varannan alkoholfri.

Pizzolato Prosecco Rosé Brut Organic 2019, nr 81317, pris 99 kr

Prosecco rosé med karaktär av hallon, blodmandar­in och lite tutti frutti. Rikligt med bubblor, trevlig och balanserad syra. Friskt och piggt

ekologiskt vårbubbel.

Beaumont des Crayères Grand Rosé, nr 50957, pris 239 kr

Systembola­gets kanske mest prisvärda roséchampa­gne. Prissänkt till fyndnivå! Moussen är mjuk och behagligt munfylland­e, frukten är rödäpplig med bäriga inslag och i avslutet finns syra i form av citrusfruk­ter följt av mineralite­t.

M de Minuty Rosé, nr 2590, pris 139 kr

En ljust laxrosa och finlemmad rosé med toner av röda vinbär, smultron, lingon samt sydfrankri­kes böljande lavendelfä­lt. Elegans och subtilitet blandas i en förförisk kombinatio­n. Klassisk klassiker

Mulderbosc­h Rosé, nr 6077, pris 89 kr

Pålitlig rosé från Mulderbosc­h med fin kraft och djup solrik frukt. Ett fint aperitifvi­n men varför inte till lunchen eller middagen där vinet passar väl med sina vilda örter, plommon, körsbär och granatäppl­e. Gott och prisvärt!

Puy Chéri Syrah Rosé, nr 2209, pris 79 kr

En torr rosé med vacker laxfärg och syrliga toner av röda vinbär, rabarber, lingon, svag ton av nybakat bröd samt gråpäron och lite krämighet. Ren snygg eftersmak med fin balans. Perfekt terassvin.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? NJUT UTE. Ett gott rosévin och sällskap att trivas med, våren är här!
FOTO: MOSTPHOTOS NJUT UTE. Ett gott rosévin och sällskap att trivas med, våren är här!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden