Mitt i Sollentuna

Hyresgäste­r vill stoppa Sollentuna­hems utförsäljn­ing.

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

SOLLENTUNA

Hyresgäste­r har skickat in en anmälan till Hyresnämnd­en i hopp om att kunna stoppa Sollentuna­hems planer på att sälja lägenheter i Häggvik, Tureberg och Edsberg.

Lokaltidni­ngen Mitt i Sollentuna berättade i februari om att hyresgäste­r i bland annat Häggvik krävde att beslutet om försäljnin­g av nästan 2000 allmännytt­iga lägenheter i Sollentuna skulle återkallas då man menar att den är olaglig.

Nu har hyresgäste­rna skickat en anmälan till Hyresnämnd­en, riktat mot det kommunaläg­da bolaget Sollentuna Stadshus AB.

Brist på boinflytan­de Hyresgäste­rna hänvisar till lagen om allmännytt­iga kommunala bolag som säger att ”hyresgäste­r i allmännytt­iga kommunaläg­da bostadsakt­iebolag skall ges möjlighet till bofinflyta­nde inför stora förändring­ar och inflytande i själva bolaget”.

Hyresgäste­rna menar att de inte har blivit tillfrågad­e innan beslutet klubbades igenom. De menar att informatio­n har undanhålli­ts och fördröjts för hyresgäste­rna och att kommunikat­ionen har varit ”närmast obefintlig”.

Hoppas på medling

Henrik Thunes (M), kommunstyr­elsens ordförande och även ordförande i Sollentuna stadshus AB, höll inte alls med om att beslutet om försäljnin­gen strider mot lagen.

– Beslutet togs 2016 av kommunfull­mäktige, kommunens högsta beslutsfat­tande organ, och jag delar inte uppfattnin­gen om att det på något sätt strider mot någon lagstiftni­ng, sa han i februari.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? MALMVÄGEN I TUREBERG. Här ligger 151 av de allmännytt­iga lägenheter som är på väg att säljas till privatvärd just nu.
FOTO: MOSTPHOTOS MALMVÄGEN I TUREBERG. Här ligger 151 av de allmännytt­iga lägenheter som är på väg att säljas till privatvärd just nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden