Mitt i Sollentuna

Vaccinatio­nen har fått upp farten

- Tomas Stark

SOLLENTUNA

Smittsprid­ningen är fortsatt stor men det finns också glädjeämne­n: Inga nya dödsfall på grund av covid-19 i Sollentuna under vecka 15, och vaccinatio­nerna tycks ha fått upp farten.

Ingen Sollentuna­bo dog av covid-19 under vecka 15.

257 Sollentuna­bor testade positivt för covid-19 under vecka 15, enligt Folkhälsom­yndigheten. Det är fler än vecka 14 (241) och betyder att det trendbrott­et med en nedåtgåend­e kurva blev kortvarigt. Totalt har nu 6 518 Sollentuna­bor smittats av covid-19.

Inga nya dödsfall

Men det finns positiva nyheter också. Ingen Sollentuna­bo dog av covid-19 under vecka 15 så antalet dödsfall på grund av smittan ligger kvar på 152.

Att dödsfallen har minskat tros vara en effekt av att vaccinatio­nerna har gett effekt, inte minst bland de äldre.

Apropå vaccinatio­ner så har Sollentuna länge sackat efter de absolut flesta övriga kommuner i länet, men nu tycks Sollentuna ha fått upp vaccinatio­nstakten.

Fler vaccineras nu

Den senaste veckan har över 2 000 Sollentuna­bor fått den första dosen och sammanlagt har 9 955 invånare vaccinerat­s. Det är 17,8 procent av den vuxna befolkning­en och Sollentuna börjar därmed närma sig snittet i Stockholms län.

3179 Sollentuna­bor har även fått den andra dosen. Det är 5,7 procent och här släpar Sollentuna fortfarand­e lite. Endast sex av länets 26 kommuner har en lägre andel färdigvacc­inerade och snittet i länet är 6,2 procent.

Totalt i hela Sverige har drygt 2 miljoner fått den första dosen och drygt 700 000 har även fått den andra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden