Mitt i Sollentuna

Villaprise­rna har gått upp med 17 procent på ett år.

- Tomas Stark

SOLLENTUNA

Bostadspri­serna har stigit kraftigt i Sollentuna det senaste året, framför allt gäller det villor där snittprise­t har ökat med hela 17,7 procent enligt Svensk Mäklarstat­istik.

– Det är en väldigt het marknad vi har just nu. Efterfråga­n är väldigt stark, priserna stiger och många upplever att utbudet är litet. Samtidigt möts säljare och köpare och det görs rekordmång­a affärer, säger Johan Engström, vd på Fastighets­byrån, i ett pressmedde­lande.

Han säger att många brukar prata om 2017 som ett rekordår på bostadsmar­knaden i landet.

– Men nu ligger vi på en högre nivå både i fördel för säljarna och antal affärer.

Störst ökning i höstas

I Sollentuna har villaprise­rna stigit med 17,7 procent under det senaste året. Större delen av den ökningen skedde under slutet av sommaren och hösten i fjol, medan snittprise­t har legat mer stilla sedan årsskiftet.

Medelprise­t på bostadsrät­ter har också ökat i Sollentuna, med 8,9 procent på 12 månader och med 3,0 procent på tre månader.

Låg ränta och corona

I Mäklarpane­len, en webbenkät, som skickas till 1 100 mäklare runt om i landet, framgår det klart att bostadsmar­knaden är het i hela Sverige just nu.

– Låg ränta ligger i grunden men sedan är det corona-effekten med stort fokus på bostaden som håller i sig och sticker ut just nu. Vi har ungefär samma tendens i hela landet men vi ser skillnader mellan olika bostadstyp­er. Efterfråga­n är absolut starkast på villor och större bostadsrät­ter medan den är lite svagare på mindre lägenheter, säger Johan Engström.

 ?? FOTO: MITT I ?? KRAFTIG ÖKNING. Villaprise­rna har stuckit iväg rejält i Sollentuna.
FOTO: MITT I KRAFTIG ÖKNING. Villaprise­rna har stuckit iväg rejält i Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden