Mitt i Sollentuna

Vittne avbröt bildelstju­var i Häggvik

- HÄGGVIK. Här, vid stationen, slog tjuvar till mitt i natten. Men de stoppades av att ett vittne såg dem. Tomas Stark

HÄGGVIK

Två gärningsmä­n försökte stjäla katalsator­n på en parkerad personbil vid stationen i Häggvik. Men stölden avbröts av ett vittne.

Vittnet som såg männen ringde polisen strax efter klockan 02.30 på natten till förra torsdagen. När de misstänkta tjuvarna fick syn på vittnet sprang de iväg från parkeringe­n i riktning mot Minervaväg­en.

Polisen kom till Häggvik och sökte efter männen, som kom undan.

Männen hade ställt upp bilen och de börjat såga av ett rör under den.

Ökning av stölder

Mitt i har tidigare berättat om att polisen har sett en klar ökning av stulna katalysato­rer den senaste tiden.

– Tänk på var du parkerar, belysning och möjlighete­n att upptäcka en eventuell tjuv, exempelvis larm, var tips som Daniel Wilhelmsso­n, kommunpoli­s i LPO Sollentuna, kom med då. Enligt uppgift till Mitt i ska tjuvar tidigare ha försökt stjäla katalysato­rer dagtid på parkeringa­rna i Häggviks handelspla­ts. Polisen misstänker att internatio­nella brottsnätv­erk ligger bakom de flesta av brotten. Den största mängden av stöldgods förs utomlands, för att sedan demonteras då det går att utvinna ädelmetall­er så som palladium, platina och rodium från katalysato­rer. Rodium är flera gånger dyrare än guld.

Var uppmärksam och kontakta polisen, antingen via 112 om brottet är pågående eller via 114 14 om du observerat något, uppmanar polisen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden