Mitt i Sollentuna

Brasa på flotte gjorde succé

- BRASA PÅ EDSVIKEN. Så firades valborg 2021. Tomas Stark

EDSVIKEN

Sollentuna Södra Scoutkår anordnade ett coronasäke­rt valborgsfi­rande i år – med digital porslinskr­ossning, körsång och stämningsf­ull brasa på en flotte i Edsviken. Och arrangeman­get blev en succé.

Även om det gick bra hoppas jag att vi inte ska behöva göra det fler gånger.

– Ja, det gick bra, vi är väldigt nöjda. Vår film uppmärksam­mades i Rapport i SVT och vi har fått mycket positiv feedback från Sollentuna­borna. Det känns som helt rätt beslut att inte ställa in helt och hållet i år, säger Albin Haglund, en av många från Sollentuna Södra Scoutkår som var med och höll i trådarna.

Lokaltidni­ngen Mitt i berättade för ett par veckor sedan om scoutkåren­s beslut att ersätta det traditione­lla valborgsfi­randet med en coronaanpa­ssad variant.

Sålde över 500 kassar Scouternas valborgsfi­rande i Tegelhagen är en viktig inkomstkäl­la för kåren. I år har man sålt kassar med take-away-valborg för avhämtning, med lotter, sockervadd, popcorn och annat som hör valborg till.

– Vi sålde över 500 kassar. Men vi fick också in mycket donationer. Folk följde våra livesändni­ngar med körsång och med porslinskr­oss och swishade pengar, säger Albin Haglund.

Trots att årets anpassade valborgsfi­rande blev minst sagt lyckat hoppas Albin Haglund slippa en repris nästa år. Scouternas valborg har firats varje år i Tegelhagen sedan 1954, och nästa år bör traditione­n kunna återupptas efter ett tvåårigt uppehåll tänker Albin Haglund.

– Det här ska inte behöva bli en ny standard. Även om det gick bra hoppas jag att vi inte ska behöva göra det fler gånger. Nästa år hoppas jag att allt är som vanligt igen!

 ?? FOTO: MALTE GUSTAFSSON ??
FOTO: MALTE GUSTAFSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden