Mitt i Sollentuna

Trängsel när restaurang slarvade

- INFORMATIO­N SAKNADES. Krogen i Sollentuna hade info om vikten av att hålla avstånd, men inget om hur man i övrigt gör för att minska smittriske­n. Genrebild. FOTO: MOSTPHOTOS Tomas Stark

SOLLENTUNA

En restaurang i Sollentuna fick nyligen besök av kommunens livsmedels­inspektöre­r. Efter tillsynen konstatera­de inspektöre­rna att restaurang­en inte följt de rådande reglerna för att minska smittsprid­ningen av coronaviru­set.

Avståndet mellan sittande sällskap ska var minst en meter, men det var det inte på krogen i Sollentuna när inspektöre­rna gjorde sitt besök.

”Det var väldigt trångt mellan bord och stolar, avståndet rygg i rygg mellan gästerna var särskilt dåligt”, skriver de i sitt tillsynspr­otokoll.

Dessutom var många bord placerade som långbord, fullt utrustade med stolar som gjorde att sällskap med fler än fyra personer kunde sitta tillsamman­s.

Det var väldigt trångt mellan bord och stolar, avståndet rygg i rygg mellan gästerna var särskilt dåligt.

Trängsel vid bufféer

Vissa bord var avstängda genom att ett överkryssa­t A4papper låg på bordet. ”Detta kunde dock lätt flyttas av gästerna, och respektera­des därför inte” skriver inspektöre­rna, som även konstatera­de att det fortfarand­e fanns stolar vid de bord som var avstängda.

Informatio­n saknades Enligt inspektöre­rna hade restaurang­en inte vidtagit åtgärder för att förhindra köer och trängsel vid bufféer och annan självbetjä­ning, och gästerna kunde inte ta sig fram utan att behöva trängas.

Utöver dessa brister saknades även informatio­n till gäster om vad de kan göra för att förhindra smittsprid­ning.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden