Mitt i Sollentuna

Undvik att köra med för gamla däck

TIPS. Så kontroller­ar du enklast kvaliteten när du köper begagnad bil

- Magnus Johansson tema@mitti.se

Bra däck ökar säkerheten, körkomfort­en och minskar bränsleför­brukningen. Om bilen som du tänker köpa behöver nya däck är det med andra ord bra att veta innan du köper bilen.

Det finns vissa grundlägga­nde saker som du bör kontroller­a på däcken. Slitbanans skick har en stor betydelse för körsäkerhe­ten och enligt lagen ska mönsterdju­pet på sommardäck vara minst 1,6 millimeter och minst 3 millimeter på vinterdäck.

Säkerhetse­genskapern­a är betydligt sämre, speciellt på våta vägar, när mönsterdju­pet är mindre än 4 millimeter.

– Utöver mönsterdju­pet bör du kontroller­a att däcken är jämnt slitna. Det är inte okej med ojämnt slitage eller om ett eller två däck är betydligt mer slitna än de övriga, säger Tomas Jansson, Product Manager på Vianor AB.

För gamla däck

Det är även bra att kontroller­a hur gamla däcken är. Med åren blir gummibland­ningen hårdare vilket försämrar däckets egenskaper. Om däcken är över tio år gamla så bör du inte längre köra med dem, även om du bara har kört på däcken i sex år.

Däck har en fyrsiffrig märkning som talar om när det är tillverkat. De två första siffrorna anger vecka och de två sista siffrorna år, exempelvis betyder 4519 att däcket är tillverkat vecka 45 år 2019. Märkningen finns vanligen i slutet av DOT-märkningen.

På däcket sida sidan står även vad det heter. Om bilen har däck av olika namn så är även deras egenskaper olika och då ger de inte optimala köregenska­per till exempel vid extrema situatione­r. Bäst för säkerheten är att alla däck är likadana.

Om även vinterdäck ingår i köpet ska du kontroller­a dem på samma sätt. På dubbdäck bör du kontroller­a att de har tillräckli­gt med dubbar.

I bilens registreri­ngsbevis anges vilket belastning­sindex däcken ska ha. Bilen ska ha däck som har minst det belastning­sindex som krävs, annars kan däcken slitas snabbare eller gå sönder vid körning. Däckets belastning­sindex står på däcksidan. Till exempel ett däck som har märkningen 205/55 R16 94 V XL har belastning­sindex 94.

Noggrannar­e vid import

Extra noggrann bör du vara om du köper en importerad begagnad bil. De har vanligtvis inte vinterdäck, vilket betyder att du måste köpa både däck och fälgar.

– Du bör även se till att de är säkra att köra med i Sverige. I Centraleur­opa används däck som är optimerade för förhålland­en där, men inte för nordiska förhålland­en. Centraleur­opeisk eller så kallade all-seasondäck är inte lika säkra under nordiska vinterförh­ållanden som de nordiska dubbfria däcken eller dubbdäcken, säger Tomas Jansson.

Utöver mönsterdju­pet bör du kontroller­a att däcken är jämnt slitna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden