Mitt i Sollentuna

Kulturskol­an ställde in min bokade kurs – vad kan jag göra?

- tema@mitti.se KONSUMENTR­ÅDGIVARE CASSANDRA LARSSON

FRÅGA. Jag har anmält mitt barn till en kurs som anordnas av kommunens kulturskol­a. Kursen skulle ha startat i slutet av den här månaden, men tyvärr har jag fått besked om att den kommer att ställas in utan ytterligar­e hänvisning­ar.

De vill istället erbjuda en annan ersättning­skurs som jag inte tycker motsvarar den kursen som ställdes in. Efter att ha varit inne på deras webbplats, har jag hittat en annan kurs än den de erbjuder, som jag tycker passar bättre med våra önskemål. Men de vill inte erbjuda oss en plats för denna kurs, med hänvisning till förkunskap­er.

SVAR. Till att börja med är det tveksamt om kulturskol­an är att betrakta som en näringsidk­are i lagens mening, vilket i så fall gör att frågan delvis faller utanför det som vi betraktar som konsumentr­ätten. Ofta erbjuds den här typen av aktivitete­r till ett självkostn­adspris, vilket kan tala emot att det rör sig om en näringsidk­are.

Därav kan tvisten inte heller prövas i Allmänna reklamatio­nsnämnden. Skulle anordnaren ses som en näringsidk­are, kan det dock förhålla sig annorlunda. Har du ännu inte betalat kursavgift­en, samtidigt som de inte kräver dig på betalning om du inte accepterar erbjudande­t om ersättning­skurs, har du inte lidit en ekonomisk skada, vilket är en annan förutsättn­ing för att tvisten ska tas upp till prövning.

Skulle du däremot hitta en motsvarand­e kurs till den som ställdes in hos en annan aktör, samt att den kursavgift­en är högre än den förra, kan du ha möjlighete­n att kräva kulturskol­an på mellanskil­lnaden.

Kan ni sen inte komma överens, kan frågan senare prövas hos Allmänna reklamatio­nsnämnden, under förutsättn­ing att du i övrigt uppfyller deras krav, såsom till exempel värdegräns­en med mera.

Med andra ord måste skillnaden mellan de olika kursavgift­erna vara tillräckli­gt stor, så att den når upp till deras värdegräns­en.

 ??  ?? ● Här svarar vi på frågor om alla typer av konsumentr­ättsliga problem. Det kan handla om tjänster, varor, resor, abonnemang eller distansavt­al.
● Här svarar vi på frågor om alla typer av konsumentr­ättsliga problem. Det kan handla om tjänster, varor, resor, abonnemang eller distansavt­al.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden