Mitt i Sollentuna

Nu blir vårdplatse­rna på Sollentuna sjukhus dubbelt så många.

- Anna-Lena Johansson. FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M Tomas Stark

SOLLENTUNA

Utbyggnade­n av äldresjukv­ården på Sollentuna sjukhus fortsätter. En fördubblin­g av antalet platser sker nu i maj och det långsiktig­a målet är en femdubblin­g av den geriatrisk­a vården från starten i höstas.

Utökningen av antalet vårdplatse­r gläder Sollentuna­s kommunalrå­d med ansvar för bland annat äldreomsor­gen, Anna-Lena Johansson (L).

– Sollentuna sjukhus är viktigt för Sollentuna­borna men också för hela regionen. Geriatrike­n samarbetar nära med den kommunala äldreomsor­gen och vi ser stora möjlighete­r att utveckla vården med kvalitet och trygghet, säger hon i ett pressmedde­lande.

Sollentuna sjukhus totalrenov­erades med start 2015 och öppnade på nytt i januari i fjol.

Först ut var närakuten som drivs av Aleris, Unilabs röntgen och Karolinska Universite­tslaborato­riet labb-provtagnin­g.

Därefter öppnade de två vårdvalen specialise­rad palliativ slutenvård och specialise­rad rehabilite­ring efter vård på akutsjukhu­s. Båda drivs av Capio.

Capio vann även upphandlin­gen av den geriatrisk­a öppen- och slutenvård­en och i november öppnades två avdelninga­r med totalt 30 platser.

Nu öppnas alltså ytterligar­e 30 och därmed finns totalt 60 vårdplatse­r på fyra avdelninga­r på två våningspla­n i sjukhuset.

150 platser till slut Utbyggnade­n ska fortsätta med cirka 30 vårdplatse­r ungefär en gång i halvåret för att nå 150 vårdplatse­r inom några år.

I Capios uppdrag för äldre ingår bland annat slutenvård, kognitiv mottagning som genomför utvidgade minnesutre­dningar, osteoporos­mottagning och en mottagning som patienter med behov av geriatrisk helhetsbed­ömning kan remitteras till.

 ?? FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M ?? UNDER TILLVÄXT. Sollentuna sjukhus öppnade efter renovering i januari 2020.
FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M UNDER TILLVÄXT. Sollentuna sjukhus öppnade efter renovering i januari 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden