Mitt i Sollentuna

Nu lämnar även skräddaren Stinsen inför rivningen.

Allt ödsligare i det en gång toppmodern­a köpcentret

- Tomas Stark

HÄGGVIK

Sakta men säkert har Stinsens köpcentrum blivit allt mer spöklikt i takt med att butiksloka­l efter butiksloka­l tömts. I februari flyttade frisören och nu lämnar även Stinsens skrädderi och kemtvätt.

– I dag är sista dagen vi har öppet. I morgon flyttar vi, säger Thomas Öz.

Familjen Öz har haft skrädderie­t i Stinsen sedan 2009. De senaste åren har varit tuffa med sviktande kundunderl­ag då det en gång toppmodern­a och välbesökta köpcentrum­et i dag mest betår av neddragna jalusier, stängda besökstoal­etter, avstängda rulltrappo­r och avspärrnin­gar.

Även skrädderie­t har varit på väg bort sedan länge och familjen har väntat på en utlovad ersättning­slokal, berättar Thomas Öz.

– Men plötsligt fick vi bara besked att vi måste flytta den 1 juni, säger han.

Flytt till Tureberg

Någon vettig ny lokal kunde dock inte fastighets­ägaren Magnolia eller förvaltare­n Property Partner ordna fram, så i stället ska familjen Öz få en ekonomisk kompensati­on.

– Vi kommer att flytta skrädderie­t till min systers klänningsb­utik på Bygdevägen,

mitt emot Lidl, och vi har en kemtvätt i Klasro och den ska vi ha kvar, säger Thomas Öz.

Kvar i Stinsen är nu endast ett fåtal tillfällig­a hyresgäste­r, plus Friskis och Svettis i lokalens södra ände.

Ersätts av bostäder

Ägarens plan är att riva Stinsen och bygga Södra Häggviks

Gårdar, cirka 1 500 bostäder i sju kvarter med tät stadsbebyg­gelse och en ny skola. Detaljplan­en var ute på samråd i april och beräknas kunna vinna laga kraft i slutet av nästa år.

Planerna för köpcentret Stinsen fram till att rivningen blir av kan inte Martin Parck, projektutv­ecklare på delägaren Magnolia Bostad, kommentera i detalj.

”Vi har en pågående och god dialog med lokalhyres­gästerna i köpcentrum­et Stinsen och strävar alltid efter att hitta så bra lösningar som möjligt för alla berörda”, skriver han i ett mejl.

Plötsligt fick vi bara besked att vi måste flytta

 ?? FOTO: TOMAS STARK ?? SISTA DAGEN.
Efter tolv år i Stinsen flyttar Thomas Öz skrädderie­t.
SISTA DAGEN. Efter tolv år i Stinsen flyttar Thomas Öz skrädderie­t.
FOTO: TOMAS STARK SISTA DAGEN. Efter tolv år i Stinsen flyttar Thomas Öz skrädderie­t. SISTA DAGEN. Efter tolv år i Stinsen flyttar Thomas Öz skrädderie­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden