Mitt i Sollentuna

Ny padelhall ska likna ett boutiqueho­tell.

”Det ska vara som ett boutiqueho­tell med padelbanor”

- GAMLA JYSK I HÄGGVIK. Tomas Stark

Sollentuna var aningen sena på padelbolle­n, men nu växer antalet banor i rask takt. Största satsningen sker i Jysks gamla lokal i södra Häggvik där Pelle Egnell och Göran Kask startar All in padel med fem banor.

Den gamla möbelaffär­en på Norra Malmvägen är just nu fullständi­gt urblåst. Att det inom bara några veckor ska spelas padel här är nästan svårt att föreställa sig.

– Så säger alla som kommer hit, säger Pelle Egnell och skrattar.

– Kruxet är att det är materialbr­ist i Europa, men vi räknar ändå med att kunna öppna senare i juni, säger Göran Kask.

Nära 1 700 kvadratmet­er Padelboome­n har svept över hela länet, men i Sollentuna har det varit lite av ett glapp. Det håller på att täppas till nu. Sats i Häggvik ska bygga banor på taket och tre utomhusban­or är även på gång i Rotebro. Inomhus finns två banor i Rotsunda och tre hos Sthlm Beach Club i Häggvik.

Och inom kort ska alltså Göran Kask och Pelle Egnell slå upp portarna till sin anläggning, med fyra vanliga banor och en singelbana, vägg i vägg med Sthlm Beach Club.

Det blir den största padelanläg­gningen i Sollentuna med nära 1 700 kvadrat totalt. Ambitionen är att skapa en hotellkäns­la med påkostade material och genomtänkt­a detaljer.

– Vi spelar själva padel och har märkt att folk bara åker dit och spelar, duschar och sticker. Här vill vi skapa ett ställe där man vill hänga

Det ska vara som ett boutiqueho­tell med padelbanor.

kvar. Det ska vara som ett boutiqueho­tell med padelbanor, säger Göran Kask.

Kontrakt på tre år

Planen är att ha bokhylla, soffa och fåtöljer i entrén, och även två ställen med vardagsrum­skaraktär inne i lokalen. Det blir också ett gym.

– Vi kunde ha smällt upp fem banor och ett kodlås och vinstmaxim­era, men det var inte det vi ville. När boomen planar ut finns vi kvar, säger Göran Kask.

Hela södra Häggvik är under utveckling och nya bostäder planeras på tomten, men det är Göran Kask och Pelle Egnell så klart medvetna om.

– Vi har ett treårsavta­l just nu och vi räknar med att om vi gör ett bra arbete här så är kommunen positiv till framtida etablering­ar på andra håll, säger Göran Kask.

 ??  ??
 ?? PÅ PLATS. Blivande hallchefen Victoria Larsson med de två ägarna Göran Kask och Pelle Egnell. FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ??
PÅ PLATS. Blivande hallchefen Victoria Larsson med de två ägarna Göran Kask och Pelle Egnell. FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Inom några veckor ska lokalen vara förvandlad till en padelanläg­gning.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Inom några veckor ska lokalen vara förvandlad till en padelanläg­gning.
 ?? FOTO: ILLUSTRATI­ON: ALL IN PADEL ?? DESIGN. Lamporna har beställts från Italien och även möblerna är valda med omsorg.
FOTO: ILLUSTRATI­ON: ALL IN PADEL DESIGN. Lamporna har beställts från Italien och även möblerna är valda med omsorg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden