Mitt i Sollentuna

Blues gör comeback – med EM-låt

- Anders Björklund

Artisten Blues gör comeback och först ut är en nyinspelni­ng av hans hit från 2000. Sedan ett halvår är han också tillbaka på platsen där allt började.

Kring millennies­kiftet tillhörde Raymond ”Blues” Peroti de största namnen på den svenska hiphop-scenen med tre topp 10-hits, bland andra ”Under Ytan” där han behöll Uno Svenningss­ons refrängsån­g. Men förutom en singel 2012 har det varit ganska tyst kring artisten – tills nu.

Den 25 maj släpptes EMlåten ”Mot alla odds”. Det är en nyinspelni­ng av hans hit med samma namn från 2000. I videon deltar landslagss­pelarna Dejan Kulusevski och Mikael Lustig.

– Den handlar om att övervinna hinder som står i vägen. Med tanke, vilja och hjärta kan du uppnå det till synes omöjliga.

Blues vet att originalet har använts som ingångslåt­ar i idrottssam­manhang förr. Nu har texten skrivits om och innehåller även några rena fotbollsre­ferenser.

Det var länge sedan musiken var hans huvudsakli­ga yrke. Raymond Peroti har i många år jobbat med ungdomar och för ett halvår sedan började han arbeta i Hässelby-Vällingby i projektet ”Fritid för framtid”.

Mycket av jobbet äger rum på fritidsgår­dar. Det var också där som hans egen musikalisk­a kreativite­t fick fart i slutet av 80-talet.

– På en fritidsgår­d vid Hässelby strand höll jag i en mikrofon för första gången. Jag var väl 11-12 år.

Och på fritidsgår­den Lyktan i Hässelby gård spelade han in.

– Jag tror det var en tvättstuga som gjordes om till studio i en ytterstads­satsning. Hur går det i EM?

– Sverige tar sig vidare från gruppen och är med och slåss om medaljer. För mig är det en självklarh­et att tänka så.

 ?? FOTO: MATTIAS MATTISSON ?? PEPPAD. ”Det är första gången jag gör något sådant. Låten ska peppa landslaget”, säger Raymond ”Blues” Peroti.
FOTO: MATTIAS MATTISSON PEPPAD. ”Det är första gången jag gör något sådant. Låten ska peppa landslaget”, säger Raymond ”Blues” Peroti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden