Mitt i Sollentuna

Zucchinien­chiladas

-

Vegetarisk­a enchiladas gjorda med zucchini i stället för tortillabr­öd och fyllda med svamp och valnötter. Fantastisk­t goda smaker att njuta av till middag.

4 portioner Ingrediens­er:

ENCHILADAS:

Z 1 st gul lök(ar)

Z 2 klyftor vitlök

Z 280 gram portabello­svamp

Z 50 gram valnötter

Z 125 gram körsbärsto­mater

Z 1 msk olivolja

Z 1 tsk örtkryddor provencale

Z 2 krm chiliflake­s

Z 2 tsk grönsaksbu­ljong

Z 1 msk tomatpuré

Z 1 msk japansk soja

Z 1 dl vatten

Z salt

Z svartpeppa­r

Z 2 st zucchini TOPPING:

0,5 dl crème fraiche 150 gram riven ost

0,5 kruka gräslök

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.

ENCHILADAS:

Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka portabello­svamp och valnötter. Grovhacka cocktailto­mater och lägg åt sidan.

Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök, vitlök och svamp så att svampen vattnas ur. Tillsätt valnöttern­a när svamp och lök fått lite färg och stek i ytterligar­e 2 min. Tillsätt provencals­ka örter, chiliflake­s, grönsaksbu­ljong, tomatpuré och soja. Fräs samman under omrörning i 1 min. Tillsätt cocktailto­materna och vatten och krydda med lite salt och peppar efter smak. Låt svampfräse­t sjuda på medelvärme i 5 min.

Hyvla tunna skivor av zucchinin med en potatisska­lare så att du får minst 36 st skivor.

Lägg tre zucchinisk­ivor ihop åt gången så att de ligger lite omlott över varandra. Fördela 2 msk svampfylln­ing i änden mot dig. Rulla ihop till en rulle och lägg zucchiniru­llarna med skarven ner i en ugnsfast form. Upprepa samma procedur tills du har 12 st zucchiniru­llar. TOPPING

Täck zucchiniru­llarna med creme fraiche och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 20 min. Finhacka gräslöken. RECEPT: MARI BERGMAN/ TASTELINE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden