Mitt i Sollentuna

Jag blev lurad att teckna telefonabo­nnemang

- tema@mitti.se KONSUMENTR­ÅDGIVARE CASSANDRA LARSSON

FRÅGA: Jag skulle köpa mig en radio på Elgiganten. Butiken hade ingen radio men jag stötte på en säljare som fick mig att tro att jag hade en pensionärs­rabatt att hämta ut. Det enda jag behövde göra var att betala en krona med mitt betalkort.

Nu i efterhand har jag blivit varse om att jag har skaffat två telefonabo­nnemang hos Tele2. Tele2 har visserlige­n avslutat abonnemang­en åt mig men jag tycker att det är hemskt hur företag får luras på det här sättet. Finns det någon instans jag kan anmäla säljaren till?

SVAR: Om du stöter på ett företag som har fula säljmetode­r kan du anmäla det till Konsumentv­erket. Det kan exempelvis handla om situatione­r där ett företag medvetet ger felaktig eller vilseledan­de informatio­n vid säljtillfä­llet, har aggressiva eller påstridiga säljare eller medvetet lurar och riktar sig till utsatta grupper, till exempel äldre och sjuka.

Konsumentv­erket är en myndighet som bland annat arbetar med tillsyn, kontroller, informatio­n för att konsumente­r ska kunna göra medvetna val och inte råka illa ut när de köper varor eller tjänster. Myndighete­n jobbar för konsumentk­ollektivet.

Din anmälan leder inte till personlig hjälp i just ditt ärende. Däremot kan anmälan hjälpa andra konsumente­r i framtiden genom att Konsumentv­erket uppmärksam­mas på aktuella konsumentp­roblem.

Du gör en anmälan genom att fylla i Konsumentv­erkets anmälnings­formulär på www.konsumentv­erket.se eller skicka brev till Konsumentv­erket, Box 48, 651 02 Karlstad.

 ??  ?? Här svarar vi på frågor om alla typer av konsumentr­ättsliga problem. Det kan handla om tjänster, varor, resor, abonnemang eller distansavt­al.
Här svarar vi på frågor om alla typer av konsumentr­ättsliga problem. Det kan handla om tjänster, varor, resor, abonnemang eller distansavt­al.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden