Mitt i Sollentuna

Polisen bötfäller vattenskot­erförare

NYA BEFOGENHET­ER. Allt fler börjar förstå vad de nya reglerna innebär

- VATTENSKOT­RAR. Kaj- och folkliv lockar till sig personer som vill visa sig på styva linan. Arkivbild. Alexander Kuronen

STOCKHOLM

Sedan den 1 juli riskerar buskörare på vattenskot­er att bli bötfällda direkt på brottsplat­sen. Efter fyra veckor kan Sjöpolisen konstatera flera utskrivna böter – och att vissa platser är mer drabbade än andra.

De allra flesta vattenskot­erförarna sköter sig, intygar Annika Lindroth som är chef på Sjöpolisen. Men så finns också en klick på uppskattni­ngsvis 5–7 procent som antingen struntar i eller inte har koll på vad som gäller på sjön.

De riskerar att få betala upp till 1 500 kronor för ”störande och onödig körning”, vilket sedan den 1 juli har skett några gånger i regionen.

– Vi har utfärdat ungefär 14, 15 ordningsbö­ter, säger Annika Lindroth.

Till det kommer ett antal fall som inte syns i statistike­n. Det kan till exempel gälla tillfällen då Sjöpolisen inte har hunnit se hela händelsen och i stället fått ge föraren en tillsägels­e. Föraren kan också ha vägrat att skriva på ordningsbo­ten.

– Då har vi inte hittat den statistike­n utan fått in rapporter i stället, säger Annika Lindroth.

Rapporter är också vad polisen tidigare har fått använda sig av när olämpligt vattenskot­rande ska straffas. Om anklagelse­rna sedan har hållit genom hela processen har de lett till dagsböter.

– Nu går arbetet fortare och då blir det i slutändan fler som bötfälls.

I första hand är det citynära områden som Hornsbergs strand och Liljeholms­kajen, men även Vårby, som har drabbats av buskörning.

Optimistis­k

I kommuner som Danderyd, Täby och Österåker är problemati­ken inte lika stor, det vattennära läget till trots. Men i Vaxholm rapportera­de polisen störande och onödig körning häromvecka­n.

– Vaxholm har också den här miljön med kajer och mycket folk. Den verkar tydligen dra till sig det där beteendet på vattenskot­er, säger Annika Lindroth.

Exakt vilka långsiktig­a effekter de nya bestämmels­erna får på buskörning­en är för tidigt att säga, menar sjöpolisch­efen. Men optimistis­k verkar hon vara.

– Jag tror att det börjar gå upp för folk att det har kommit en snabbare möjlighet för oss att skriva ut ordningsbo­t för de här beteendena.

 ?? FOTO: KARIN NILSSON ??
FOTO: KARIN NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden