Mitt i Sollentuna

Sollentuna VK:s Sofia Österdahl tog silvermeda­lj i Tylösand.

- Jens Kassnert 08-550 554 99 jens.kassnert@mitti.se

Sofia Österdahl från Sollentuna VK stod näst högst upp på prispallen när SM i beachvolle­yboll för flickor U18 avgjordes under måndagen.

Det här är det största som jag har gjort.

Tala är silver... Men silvermeda­ljen som Sofia Österdahl fick runt halsen talar för sig själv. Tillsamman­s med lagkamrate­n Leia Lund lyckades hon vinna silvret under SM-veckan i beachvolle­yboll som avgjordes i Tylösand för fjärde året i följd.

Spelar annars volleyboll Både Leia Lund, som har Vallentuna VBK som moderklubb, och Sofia Österdahl, med Sollentuna VK som moderklubb, går på riksidrott­sgymnasiet i Falköping. Länge har de haft ett mål att ta en medalj i beachvolle­yboll. Deras huvudsport är annars volleyboll där de bägge är ”spikers”, alltså spelare som främst håller till på kanten av banan.

– Det känns jättekul, jag har inte spelat så mycket beachvolle­yboll. Det är kul att jag hittat en sådan bra spelpartne­r, vi kompletter­ar varandra bra på planen. Jag har aldrig tagit medalj på en stor tävling tidigare, det här är det största som jag har gjort, säger Leia Lund.

Team Lund och Österdahl gick rent i gruppspele­t av flickor U18 och vann samtliga matcher med 2-0 i set. Åttondelsf­inalen och kvartsfina­len vanns med 2-1 och semifinale­n med 2-0.

I finalen tog det däremot stopp för segrarna av Lund och Österdahl. Efter att ha vunnit första set tappade de i de två sista och fick se sig besegrade.

Nu ser Leia Lund fram emot en ny termin på riks idrottsgym­nasiet och har som mål att ta en plats i elitlaget där.

 ?? FOTO: ROBERT BOMAN ?? SILVERMEDA­LJÖRER. Sofia Österdahl Och Leia Lund klättrade näst högst upp på pallen.
FOTO: ROBERT BOMAN SILVERMEDA­LJÖRER. Sofia Österdahl Och Leia Lund klättrade näst högst upp på pallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden