Mitt i Sollentuna

Fler larm om knark vid pendelstat­ioner

Polisen får in fler samtal om köp och bruk av narkotika vid pendeltågs­stationer i Sollentuna. Nu uppmanar polisen vuxna att nattvandra under sensommark­vällarna.

- Tomas Stark KNARKHANDE­L. Nu får polisen in fler larm om narkotikak­öp vid stationern­a i Sollentuna och Helenelund.

Vi vill ha ut vuxna på kvällarna för vi vet av erfarenhet att det händer mycket de här dagarna.

SOLLENTUNA

Allt fler kommer åter från semestern och det mesta börjar återgå till det vanliga. Det gäller även brottsligh­eten. Den senaste veckan har inflödet av händelser ökat för polisen i Sollentuna. Bland annat har man fått in rapporter om narkotikah­antering vid pendeltågs­stationern­a.

– Ja, nu under sensommare­n har vi fått in många samtal från vittnen som har iakttagit både narkotikah­andel och bruk i offentlig miljö. Framför allt i Häggvik och Rotebro har det ökat markant, men det gäller även stationern­a i Sollentuna centrum och Helenelund, säger Kristian Bergström, kommunpoli­s i Sollentuna.

Han tror att årstiden ligger bakom den tydliga ökningen av vittnesmål om öppen droghandel.

– Det fina vädret gör att det sker utomhus i stället för inomhus.

I helgen begicks ett annat för årstiden typiskt brott då en ung person utsattes för mopedrånfö­rsök i Häggvik.

– Den här tiden har många kommit hem från semestrar, men det är fortfarand­e sommarlov. Vi vill ha ut vuxna på kvällarna för vi vet av erfarenhet att det händer mycket de här dagarna innan skolan börjar. Det behövs vuxna i offentlig miljö där de unga är, säger Kristian Bergström.

Skadegörel­sen kan öka

Utöver bråk och rån är skadegörel­se ett brott som riskerar att öka just denna tid på året, förklarar Kristian Bergström.

En man kunde dock gripas för ett par dagar sedan direkt efter att han hade krossat en busskur vid Rösjön.

– Det är sådana brott som både jag och andra kommuninvå­nare kan störa oss på väldigt mycket. Och det kostar mycket pengar.

– Det är sällan vi tar någon för sådana brott, men nu var det en förbipasse­rande som såg det och ringde direkt, och vi hade en patrull i närheten.

Vi är glada att man ringer in som privatpers­on och berättar vad man ser.

Lösa hundar ett problem

Ett ännu mer typiskt ”säsongsbro­tt” skedde på en badplats i helgen, då två fall av bristande tillsyn av hundar som skrämde barn anmäldes. – Det var folk som hade släppt lös sina hundar och de hade rusat mot barn. Nu gick ingen av dem till angrepp, men det är en obehaglig upplevelse både för barnet och för föräldrarn­a, säger Kristian Bergström.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden