Mitt i Sollentuna

Polisen avslöjade en välsortera­d knarkbutik

- TRAFIKTILL­SLAG. Tomas Stark

HÄGGVIK

I slutet av mars stoppade polisen en man i Häggvik, misstänkt för olovlig körning. Patrullen fattade misstankar och genomförde husrannsak­an. Det blev bingo – och nu har mannen dömts till fem års fängelse för grovt narkotikab­rott.

I mannens hem i Häggvik hittade polisen cannabis och en mindre mängd kokain. Det verkliga fyndet gjordes när man genomsökte en annan lägenhet, som mannen hyrde i andra hand, också den i Häggvik.

Där fanns kilovis med amfetamin, cannabis, kokain och MDMA, plus tusentals tabletter med olika slags narkotika så som Tramadol, Diazepam och Ketamin.

Etikettskr­ivare och kuvert Polisen fann även handskar, förpacknin­gsutrustni­ng i form av cirka 2400 vakuumpåsa­r och mer än 900 kuvert av olika sorter, två vakuumförp­ackare, en etikettskr­ivare, en krypterad mobiltelef­on och och 6 300 kronor i kontanter. Detta visar, enligt åklagaren, att distributi­on av narkotika förekommit från lägenheten.

I tingsrätte­n medgav mannen narkotikab­rott av normalgrad­en, bland annat cannabis för eget bruk, men när det gällde narkotikan som fanns i hans andrahands­lägenhet förklarade han att han tvingats förvara knarket där av hotfulla män.

Invändning­en var enligt tingsrätte­n så egendomlig att den kunde lämnas utan avseende. I stället dömdes mannen för grovt narkotikab­rott, med påföljden fem års fängelse.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Det ledde till att polisen kunde gripa en man som nu har dömts för grovt narkotikab­rott.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Det ledde till att polisen kunde gripa en man som nu har dömts för grovt narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden